Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En klimapolitikk som virker

Bærum kommunes klimastrategi inneholder en drøss med konkrete tiltak som vil bli gjennomført, skriver Morten Skauge – her sammen med kultursjef Berit Inger Øen.

Foto: Karl Braanaas

MDGs Schei og Rugset fortsetter i et leserinnlegg i Budstikka 22/8 sine utfall mot Høyres klimapolitikk, uten å snakke særlig mye om egen politikk eller fremme forslag om nye tiltak som kan redusere klimagassutslippene.

Bærum kommunes klimastrategi, som Høyre har vært en pådriver for, inneholder derimot en drøss med konkrete tiltak som vil bli gjennomført og som vil redusere Bærums klimagassutslipp. Eksempler er bysykkelordninger, samkjøring til fritidsaktiviteter, etablering av ladepunkter for elbil i boligsameier, bilpoolordninger, utslippsfri varetransport, utskifting av den kommunale bilparken til nullutslipp, energieffektivisering både av privatboliger og kommunale bygg, etablering av fossilfrie anleggsplasser, redusert plastbruk i kommunal virksomhet og mer energieffektiv avfallshåndtering.

Samtidig er viktige prosjekter som Fornebubanen og etablering av nye sykkelveier, blant annet langs Griniveien, kommet viktige skritt videre i kommunestyreperioden vi straks har bak oss. Det aller viktigste klimatiltaket i den kommunale verktøykassen er en pågående prosess, nemlig gjennomføring av en knutepunktstrategi som bidrar til bedre energiutnyttelse og mindre transportbehov.

Høyres mål er at Bærum skal være ledende på klima- og miljøområdet, noe den internasjonale miljøorganisasjonen CDP (Carbon Disclosure Project) nylig bekreftet at kommunen er. Vi vil fortsette arbeidet med å gjennomføre konkrete tiltak som bidrar til at Bærum fortsetter å være en verdensledende klima- og miljøkommune. I valgkampen vil Høyre fortsette å gjøre det samme som MDG, nemlig snakke om Høyres politikk.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.