Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En investering i nærmiljøet

Her langs Gamle Ringeriksvei planlegges et nytt Nadderud stadion. – Verdien av å ha et godt fotballag i Bærum er stor. Mange gleder seg over å ha dette tilbudet, og det er vel investerte penger, skriver innsenderen.

Her langs Gamle Ringeriksvei planlegges et nytt Nadderud stadion. – Verdien av å ha et godt fotballag i Bærum er stor. Mange gleder seg over å ha dette tilbudet, og det er vel investerte penger, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

En investering i Nye Nadderud er en god og langsiktig investering.

Anders Seim omtaler seg som en engasjert pensjonist. I Budstikka 17. februar fremstår han som i overkant engasjert. 

Vi har sett det tidligere, fra andre anlegg han heller ikke liker. 

Unge i Bærum har stor glede av idrett. Investering i gode anlegg er vel anvendte penger. Stabæk har utviklet et lag som spiller i eliteserien og inspirerer mange unge spillere. Som Magnus inspirerer nye sjakkspillere og skistjernene går foran i sporet. 

Kommunen har sett verdien av å også bygge en næringsdel som en del av anlegget. Slik utnytter de en verdifull tomt enda bedre. 

Denne del av prosjektet skal betales av private, og kommunen får inntekter fra tomten. Her har de tatt lærdom av Telenor Arena hvor kommunen ikke fikk det utbyttet de burde fått.

Næringsdel er et verdifullt tilskudd til arenaen og kan komme hele lokalmiljøet til gode. Anlegget kan brukes større deler av døgnet, ikke bare når det spilles fotball. Ved å droppe næringsdelen oppnår en kun lavere inntekter og et redusert tilbud. 

Administrasjonen har gjort en grundig jobb i forarbeidene til prosjektet. Seims påstander om at det er samrøre mellom klubb, politikk og administrasjon har han ikke noe belegg for. Alle prosesser har vært åpne og fulgt alle retningslinjer. 

Ved å droppe næringsdelen oppnår en kun lavere inntekter og et redusert tilbud.

Øivind Gladsø i Bærum idrettsråd har sittet i referansegruppen for prosjektet. Han tok plutselig til orde for å utvise forsiktighet når det gjelder økonomien. 

Det er nøyaktig det alle involverte gjør med fokus på at kostnader skal holdes under kontroll. Seim tror at det skal koste 850 millioner kroner. Han inkluderer kostnader til et anlegg på Rud.

Det er med respekt å melde en useriøs tilnærming. Den regning som skal betales, er det nettobeløp som står på fakturaen. Da er det trukket ut merverdikompensasjon, spillemidler og næringsdel. 

Det er nettokostnaden til et topp moderne idrettsanlegg. Dette er også langt under de fantasitall som Seim opererer med. 

Også politikere som Nikki Schei og Hans Rugset velger å operere med gale tall. Det er synd, da det svekker kvaliteten på debatten. 

Det er legitimt å ikke like fotball, men en kan jo ha respekt for dem som synes at det har verdi. Stabæk har gjennom et liv på et nedslitt Nadderud lært å forene nøkternhet med riktige ambisjoner. De har sett på en rekke relevante referanseprosjekter og har i samarbeid med kommunen lagt vekt på å bygge for fremtiden, alt på en forsvarlig måte. 

En investering i Nye Nadderud er en god og langsiktig investering. Verdien av å ha et godt fotballag i Bærum er stor. Mange gleder seg over å ha dette tilbudet, og det er vel investerte penger. 

Seims ulike påstander om korrupsjon til uberettiget kritikk av alle som har arbeidet med prosjektet kan en se bort fra. Det er bra med engasjerte folk, men engasjementet må være tuftet på bruk av reelle tall og ikke en masse påstander som fremstår som fri fantasi. 

All honnør til de positive og engasjerte politikere i Bærum som ser verdien av å bygge gode idrettsanlegg. Verdien representerer varige investeringer i fremtiden.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.