Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En hyllest til alle ansatte i Bærums barnehager

Alle barn i Bærum skal sikres et likeverdig tilbud, skriver Hilde Hvaal Durban i Bærum Høyre.

Barnehagen er både en trygg omsorgsarena med gode fang å krype opp i, men det er også en arena for å lære gjennom lek. Det er rom for både glede og mestring. Bærumsbarnehagene gir de minste i kommunene en god start på livet.

Jeg vil si tusen takk til alle de kunnskapsrike, omsorgsfulle, kreative, engasjerende, inspirerende, motiverende og hardtarbeidende barnehageansatte vi har i kommunen.

Kommunestyret i Bærum har nylig behandlet tilstandsrapporten for kvalitet i barnehage og skole. Det mye jeg har lyst til å løfte frem i denne rapporten, men jeg avgrenser innlegget mitt til å handle om ett av barnehagenes faglige satsingsområder – nemlig språkmiljø og språkstimulering i barnehagene.

Barnehagen er viktig for å stimulere barns naturlige nysgjerrighet og lære gjennom lek. Det er de trygge og kunnskapsrike ansatte i barnehagene som sprer språkglede og skaper begeistring; gjennom høytlesing, samtaler, sang, lek, rim, regler, fortellinger og mye mer.

Det ble i 2018 iverksatt en plan for språkarbeidet i bærumsbarnehagen. Målet er å bidrar til en god språkutvikling for alle barn. Det skal jobbes systematisk med språket. Kvaliteten på språkarbeidet skal ytterligere heves. Alle barn i Bærum skal sikres et likeverdig tilbud.

Kommunen har et veiledningssenter som støtter barnehagene i å skape gode språkmiljøer. De arbeider også systematisk med å heve personalets kompetanse i barns språkutvikling og språkstimulering.

Kommunen ønsker å få flere minoritetsspråklige barn inn i barnehagene. Det er derfor igangsatt et omfattende arbeid for å rekruttere denne barnegruppen til barnehagen. De flerspråklige barna skal få spesiell oppmerksomhet rundt både norskspråklig utvikling og bruk av morsmålet sitt.

Tidlig innsats skal gi flere barn hjelp med en gang utfordringene oppstår. Det er for sent å vente til problemene blir for store. Barnehagen ses på som første trinn i utdanningsløpet. Det å beherske språket vårt godt før skolestart, er nøkkelen til videre mestring på skolebenken.

Igjen, tusen takk for den fenomenale jobbe dere gjør. Dere spiller en utrolig viktig rolle når vi skal skape kull på kull med trygge små bærumsborgere. Tusen takk for at dere tar vare på det kjæreste vi har, mens vi selv er på jobb.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.