Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En grønn kommune for alle, med ny E18

Det er lett å bli oppgitt over Oslo-politikernes syn på E18. For oss i Asker og Bærum betyr en ny E18 mye for fremtiden, skriver Asker Høyres Julie Louvise Green Holten.

Foto: Mathias Willassen Hanssen

Utbyggingen av ny E18 må settes i gang for å sikre kommunenes mulighet til å utvikle seg i en grønnere retning. Jeg er helt enig i Bærum Venstres utspill i Aftenposten 3. september. Oslo står i veien for et grønnere Asker og Bærum.

Det er lett å bli oppgitt over Oslo-politikernes syn på E18. For oss i Asker og Bærum betyr en ny E18 mye for fremtiden til kommunene. Egen busstrasé, ny og bedre sykkelvei skal gjøre det enklere for folk å sykle til jobb, og deler av veien blir lagt i tunneler for å fjerne støv og støy. Landets mest trafikkerte vei skal legge til rette for at flere velger buss eller sykkel til jobb, og bidra til at de som bor langs veien får en bedre og mer helsefremmende hverdag. Da er det vanskelig å forstå at det rødgrønne byrådet i Oslo ønsker å skrinlegge planene om en ny E18.

Asker har i lang tid vært fokusert på å kutte utslipp og omstille seg til en grønnere hverdag. Vi ønsker elferger til fjorden og heier på innbyggerne som velger elsykler og elbiler fremfor fossilbiler. Men, for at hverdagen til innbyggerne skal gå opp og kommunen skal få utvikle seg, er vi avhengig av en forbedret motorvei. En ny vei vil kunne frigjøre areal i en kommune som ligger tett inntil, og som er med på hovedstadens befolkningsvekst.

Asker Høyre vil jobbe for å få til gode bærekraftige og effektive løsninger for innbyggerne i nye Asker. Da må vi samarbeide både med offentlige og private aktører. Det skal være enkelt å gjenvinne, sortere søppel og sykle til skolen. Du som innbygger skal kunne vite at kommunen jobber for å kutte de kommunale utslippene. Derfor har blant annet hjemmesykepleien nå gått over til å benytte elbiler. Det er god klimapolitikk i praksis.

Ved årets kommunevalg står Askers fremtid på spill, og Asker Høyre skal jobbe for en grønnere hverdag for kommunens innbyggere, med en ny E18.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.