Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En gavepakke til utbygger

Varde Eiendom vil bygge det de kaller «hagehus» i form av tre blokker med til sammen cirka 55 leiligheter i Landøyveien 5. – Det er vanskelig å forstå og akseptere forslaget, skriver innsenderne.

Varde Eiendom vil bygge det de kaller «hagehus» i form av tre blokker med til sammen cirka 55 leiligheter i Landøyveien 5. – Det er vanskelig å forstå og akseptere forslaget, skriver innsenderne.

Foto: TRINE JØDAL

Vi i Holmen og Landøen vel har stadig uttalt oss om Varde Eiendoms planer om utbygging Landøyveien 5, både i høringssvar, møter og flere innlegg i Budstikka. 

Vi har etterlyst svar på en rekke spørsmål velet har fremmet i saken. Vi representerer beboerne i området, og våre merknader må veie tungt.

Reguleringssaken skal opp 24. mars, og det er vanskelig å forstå og akseptere forslaget. Planene innebærer ikke oppfyllelse av rekkefølgekravene om trafikksikkerhet og infrastrukturkostnader og blir en gavepakke til Varde Eiendom.

Det er flere skoler og barnehager i området, og vi må ha trygge skoleveier og gode løsninger for myke trafikanter. 

Trafikksikringstiltak må utredes før saken behandles av politikerne, og utbygging må ikke skje før hensynet til trafikksikkerhet, trygghet og fremkommelighet for gående og syklende er sikret. 

Det er åpenbart at 59 nye leiligheter vil bidra til sterk økning av trafikk, men det foreslåtte reguleringsforslaget fritar utbygger fra rekkefølgekravet om trafikksikkerhet under påstand av at det ikke blir mer trafikk enn gjeldende reguleringsplan.

Et nyankommet moment er at Varde vil delta i finansiering av udefinerte tiltak ved Holmenskjæret, mens de går klar av bidrag til infrastrukturkostnader som antas å være betydelige. 

Det er urimelig at innbyggerne i Asker må betale for dette i stedet for Varde Eiendom. Er det slik at Varde Eiendom i sin iver etter å starte opp prosjektet har søkt å finne noe å tilby for å oppnå fortgang?

Velet har også merknader på feil i plankart, oppfylling og utgraving av terreng, byggehøyder og at antall boligenheter overgår kommuneplanens begrensninger.

Styret i velet har tatt initiativ til å møte og orientere kommunepolitikere fra de fleste partiene, og vi er takknemlige for måten vi har blitt møtt på. 

Vi venter at våre synspunkter blir lyttet til, og at reguleringssaken slik den er foreslått forkastes. Vi forutsetter at våre synspunkter innarbeides i reguleringen av Landøyveien 5.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.