Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En formidabel innsats i skolen

Stein Ridder-Nielsen (68, t.v.), Olav G. Ansnes (72) og Nils Gabrielsen (65) slutter som lærere etter å ha jobbet til sammen 129 år ved Risenga ungdomsskole.

Stein Ridder-Nielsen (68, t.v.), Olav G. Ansnes (72) og Nils Gabrielsen (65) slutter som lærere etter å ha jobbet til sammen 129 år ved Risenga ungdomsskole.

Foto: Joakim S. Enger

Et nytt skoleår er omme. Et unntaksår på svært mange måter med store og skiftende krav underveis i pandemien. Det står respekt av den innsatsen som er lagt ned i det skoleåret vi nettopp har lagt bak oss.

I disse dager er elever og lærere på vei ut i en svært velfortjent ferie. For mange innebærer også skoleavslutningen farvel for godt. Noen elever skal over i ungdomsskolen. For noen blir det en sommer i spenning til inntaket til videregående skole foreligger, og avgangselevene på videregående skole er i ferdig med å henge bort russedressen.

Også lærere og rektorer slutter. Mange av dem etter lang og tro tjeneste for samme arbeidsgiver. Det er litt så vi må gni oss i øynene når vi leser om Olav G. Ansnes (72), Stein Ridder-Nielsen (68) og Nils Gabrielsen (65).

De forlater nå lærerjobbene sine ved Risenga ungdomsskole. Med seg ut døren tar de med seg 129 års erfaring fra en og samme skole. De har undervist flere tusen elever. De har opplevd 22 kunnskapsministre, tre ulike skolebygg og avslutningsvis en pandemi.

Ansnes er den som har aller lengst fartstid. I 46 år har han undervist i kroppsøving og kunst og håndverk. – Det har ikke vært aktuelt å slutte før. Jeg er så glad i å jobbe med ungdom. Og så er jeg så glad i fagene mine, sier Ansnes.

Når lærere trives så godt i jobben, så smitter det også over på elevene.

På samme måte kan Ragnhild Grimsrud (76) se tilbake på 23 år som ekstralærer og assistent på Billingstad skole. Selv om normal pensjonsalder er 70 år, har hun søkt år etter år om å få fortsette litt til – og fått ja. – Jeg elsker å være sammen med barn, sier hun. 

 Nettopp trivselen over å være sammen med barn eller ungdom trekkes frem som en svært viktig faktor for at de har valgt å bli på samme lærested hele veien. Vi tror at når lærere trives så godt i jobben, så smitter det også over på elevene.

I Asker forsvinner også en av kommunens mest erfarne rektorer. Harald Skjønsberg (69) har signert sitt siste vitnemål og gir seg etter 19 år ved Solvang ungdomsskole. Han erstattes av Anne Margrethe Wettre. Også syv andre skoler får ny rektor fra neste skoleår.

For elevene blir det noen nye ansikter å forholde seg til, når disse veteranene takker av. Men vi lar oss heller ikke forundre om de også takker ja, hvis skolene skulle ha behov for dem også til høsten.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.