Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

En drøm eller en virkelighet?

Ingvild Tautra Vevatne skriver at naturområdet ved Semb må forvaltes for kommende generasjoner, men må også brukes av innbyggerne hver dag.

FOTO: KNUT BJERKE

Jeg våknet etter en lang god drøm, og jeg ville selvfølgelig fortsette drømmen. Nei, nå må jeg heller stå opp og gjøre noe som kunne gjøre drømmen virkelig. Som litt politiker fortsatt og samfunnsengasjert, ser jeg mange muligheter og utfordringer i Asker.

Svaret heter «medborgerskap», hvor alle innbyggere er like viktige i demokratiet vårt, og de beste løsninger finnes jo der hvor deltagelsen er stor og løsningen er bærekraftig over tid. 

Naturen vår må derfor forvaltes for kommende generasjoner, men også brukes av oss hver dag. Det gir oss tilhørighet, gode refleksjoner og kunnskap om det biologiske mangfoldet og klimatiltak. Kulturen vår er de aktiviteter og sosiale fellesskap, som gir innhold og meninger i hverdagen.

Vi må derfor legge til rette for at det er mange tilbud og arenaer for kulturelt fellesskap i en kommune, for å kunne få alle aktivisert på en ønskelig måte. Helsen vår må ivaretas hver dag, ved riktig mat, balanserte utfordringer og fysiske aktiviteter! Vi må derfor kjenne oss selv, delta på fysiske utfordringer og kunne ivareta en forebyggende god egen helse.

Disse tre utfordringene knyttet til natur, kultur og helse kan løses hver for seg, men blir bærekraftig og langsiktig hvis vi ser de i en sammenheng! Det er jo nettopp det NaKuHel har hjulpet oss med og legger til grunn i sitt arbeid.

Men for at de gode løsninger skal kunne komme frem for både meg og deg og alle, så må vi kunne stå sammen om verdiene våre, både i ideene og i handlingene våre. Det er vel nettopp innholdet og målet med medborgerskap?

Dette er en drøm om et samfunn, og vi har en mulighet til å kunne bli enda bedre! Vi har allerede valgt et 1.000-årssted, gitt blant andre NaKuHel en rolle som vil omsette denne drømmen i praksis, og mange gode resultater feires allerede søndag på NaKuHel sin 25 års dag.

Jeg drømte at Asker kommune ga 25-årsjubilanten ansvar for å lede prosjektet, medborgerskap for et mer bærekraftig samfunn, med vekt på naturen som en livskraftig referanse i våre liv, økt kulturtilbud for dem som trenger opplevelser og fellesskap og en livsstil som styrker egen helse. Øvre Sem er jo hovedbasen for dette, og hotellplanen som sprenger alle bærekraftige mål måtte derfor skrinlegges!

Gratulerer med 25 år, og min gave er kampen for dere og «min drøm»!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.