Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Elevene må selv få velge skole

Dessverre ble Asker-elevenes mulighet til selv å velge skole nedstemt i kommunestyret. Begrunnelsen er at det skaper A- og B-skoler. Med andre ord ble vedtaket gjort med begrunnelsen i hva som er det beste for «samfunnet» og ikke hva som er til beste for eleven.

Her skal altså elevenes beste ofres for å løse en «samfunnsmessig utfordring». Elever som av ulike årsaker ikke vil gå på nærskolen, skal tvinges til det.

Fremskrittspartiet mener at elevene selv skal få velge hvilken skole de vil gå på. Det er eleven og deres foresatte som selv vet hva som er best for eleven, ikke politikerne eller skolebyråkrater.

Det kan være både faglige og sosiale grunner til at en elev ikke ønsker å gå på nærskolen.

Begge to er like viktige. Et ønske kan være det trivselsmessige. Man ønsker å komme bort fra nærmiljøet, fordi man ønsker å få nye venner. Vi vet at mange på barne- og ungdomsskolen i Asker opplever mobbing. Derfor kan en annen skole som kan vise til bedre trivsel og mindre mobbing, være et godt argument for å slippe å gå på nærskolen.

Det faglige er også et argument. Det er kjent at det er forskjell på skoler i Asker når det gjelder faglige resultater. Det er selvsagt at mange kan ønske seg å gå på en skole som kan vise til bedre resultater. I tillegg vil det i seg selv være motiverende for eleven selv å kunne få velge skole. Motivasjon er helt grunnleggende for læring.

For Fremskrittspartiet er individets valgfrihet viktig og at elevenes beste hele tiden må være i fokus og ikke hva som passer best for politikere og skolebyråkrater. Skoler som har utfordringer med trivsel og læringsmiljø, må gjøre tiltak for å gjøre sine skoler attraktive å gå på.

Vi ønsker å utvikle hele Asker-skolen til å være attraktive og gode læringsarenaer med fokus på læringsutbytte, samtidig som skolene oppleves som trygge og inkluderende for elevene. At elevene skal tvinges til å gå på sin nærskole, er ikke veien å gå for å nå disse målene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.