Aktiv eldreomsorg

ENGASJERT: - Aktiv eldreomsorg ble debattert positivt i siste kommunestyremøte i Asker, skriver Kjell Sandanger (78).

ENGASJERT: - Aktiv eldreomsorg ble debattert positivt i siste kommunestyremøte i Asker, skriver Kjell Sandanger (78). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg viser til Budstikkas artikkel «Opp fra godstolen» mandag 11. september.

DEL

Det er på tide å spørre hvilke grunnleggende behov for aktiv omsorg de eldre i sykehjem har, og hvordan dette skal ivaretas.

Les også: Slik skal ny plan få de gamle opp fra godstolen

Det skapes ofte et bilde av våre eldre som bor på sykehjem, som en gruppe mennesker med identiske grunnleggende behov som best møtes med identisk pleie og omsorg.

Sykehjemmene i dag fungerer også først og fremst som pleieinstitusjoner som tilbyr kun et soverom, en gang å bevege seg i og et spisested.

Aktiv eldreomsorg ble debattert positivt i siste kommunestyremøte i Asker. Asker kommune har nå planer om å iverksette det, noe jeg vil ønske hjertelig velkommen.

Det er et ordtak som heter bedre sent enn aldri. Virksomheten som nå skal igangsettes, legger til rette for at beboere på sykehjem får mulighet til å ivareta sin egenomsorg og mestre hverdagen mest mulig.

Det er godt dokumentert at fysisk inaktivitet har mange negative fysiologiske, sosiale og psykologiske konsekvenser. Eldre skal gis de samme muligheter for bevegelse og fysiske øvelse som de unge.

Aktiv omsorg fra kommunen vil gi muligheter til å heve livskvaliteten til pasientene. En livskvalitet som omfatter et godt hverdagsliv i alderdommen.

Som samfunnsengasjert pensjonist håper jeg at kommunen vil planlegge å bygge en landsby for demente på Dikemark. Skape en landsby med en liten hovedgate hvor beboerne kan rusle fritt omkring. Og har mulighet til å spasere ut i Dikemarks vakre natur. Hvor sosiale og kulturelle aktiviteter kan blomstre i et aktivitetssenter med butikker, kafeer, restaurant etc.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det tiltrekker seg også mennesker utenfra og vil dermed fremstå som et naturlig og større homogent samfunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags