Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Eldreomsorg i Bærum

TILBUD: – Det som bør vektlegges er aktiviteter som stimulerer fysisk og psykisk. Det er ikke nødvendigvis fysioterapi, men enkle øvelser vi besøkende og frivillige hjelpere kan utføre i samråd med de ansatte, mener artikkelforfatteren. ILLUSTRASJONSFOTO: TRINE JØDAL

Alt skal ikke styres av digitale hjelpemidler. Sats på medmenneskelig innsikt og forstand.

Kjære politikere og ansatte på avdelinger med sterkt hjelpetrengende pasienter.

Innlegget med overskriften «Kjære pårørende» ga et sterkt inntrykk av hvordan situasjonen er for ansatte på noen av våre institusjoner.

LES INNLEGGET HER: Kjære pårørende, her kommer en bønn til deg

Med bakgrunn i besøk på et av Oslos nyeste sykehjem på 80-tallet, og nå ukentlig besøk på et av de nyere bo- og behandlingshjem i Bærum – begge steder med avdeling med demente pasienter – vil jeg påpeke det som kan gjøres bedre. De tiltakene jeg nevner, benyttes på steder med det samme pasientgrunnlag og i kommuner som sikkert også sliter med økonomien.

Stell og pleie, mat og omsorg blir godt ivaretatt. Det som bør vektlegges er aktiviteter som stimulerer fysisk og psykisk. Det er ikke nødvendigvis fysioterapi, men enkle øvelser vi besøkende og frivillige hjelpere kan utføre i samråd med de ansatte. Musikk har en langt større effekt enn passivt å sitte foran TV-skjermen. Turer ut kan igangsettes på samme måte.

Det ville være fint at en fysioterapeut i likhet med legetjenesten engasjerer seg for at slike tiltak blir en del av dagens gjøremål. På avdelinger med demente er det ulike grader av behov. Noen kan i perioder fungere ganske bra. Da er det trist å merke at passivitet forsterker demens og andre fysiske plager. Økende vekt er ofte et problem på grunn av inaktivitet.

 Jeg oppfordrer de ansvarlige politikere i kommunen å se på denne siden av omsorgen for de svakeste blant oss. Det vil også bli en hjelp til de ansatte, og lærdom til utviklingen av nye tiltak innen eldreomsorgen. Alt skal ikke styres av digitale hjelpemidler. Sats på medmenneskelig innsikt og forstand.

 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.