Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Eldrehets i Budstikka

STORE SKADER: En eldre fører fikk beslaglagt førerkortet etter et uhell på Holmen senter nylig. - Hvorfor er Budstikka så opphengt i å opplyse alder på bilfører når vedkommende har passert 65–70 år? spør innsenderen.

Jeg synes Budstikka skulle holde seg for god til den nærmest hetsende beskrivelse av eldre bilførere i Asker og Bærum.

Beskrivelsen av vedkommende som, ifølge Budstikka, ved Holmensenteret «glemte å svinge», bør ikke refereres på denne måten, i hvert fall før politiforklaring foreligger.

Les også: Advokat Brynjar Meling: - Eldre sjåfører blir et økende samfunnsproblem

Les også: Vil øke aldersgrense på helseattest for førerkort

Les også: 83-åring: – Vi blir nok staere med årene

Det er svært støtende for vedkommende bilfører å bli uthengt i lokalavisen nærmest som en idiot eller senil person, fordi vedkommende i et øyeblikk har vært uoppmerksom av en eller annen grunn. Dette er ikke første gang Budstikka omtaler kanskje en av sine abonnenter på denne måten.

Hva med alle som i morgenrushet «glemmer» å holde avstand til forankjørende, «glemmer» å overholde fartsgrensene, trykke på mobiltelefonen under kjøring og så videre?

Hvorfor er Budstikka så opphengt i å opplyse alder på bilfører når vedkommende har passert 65–70 år? Blir vi ikke alle eldre, og hva med å vise hensyn i trafikken? Ikke utsett en aldersgruppe for en aldersbetinget hets på denne måten.

De fleste eldre er i dag oppegående personer som gjør stor innsats i det sosiale liv. Vi besøker jevnaldrende på sykehjem, transporterer barn og barnebarn når det trengs, er med på dugnader, deltar på kurs, kåserier, drar på tur, deltar i idrettsaktiviteter og så videre, akkurat som den yngre garde.

Vi har stor erfaring i bilkjøring, kjører langt mer defensivt enn de yngre og så videre.

Ved å krisemaksimere når en eldre bilfører er uheldig, er man med på å gjøre at vedkommende mister lappen.

Det å bli fratatt førerkortet som en eldre, er å sette vedkommende i en forferdelig situasjon. En blir fratatt muligheten til å komme seg ut som før.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Mange eldre er ufrivillig enslige og har ingen «reservesjåfør» å holde seg til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.