Opprett et kommunalt eldreombud i Bærum

FREMMER KRAV: - Bærumsforeningen for offentlige pensjonister går inn for at eldre må inkluderes mer i praktiske oppgaver i kommunen og at det opprettes et kommunalt eldreombud, skriver Ragna Berget Jørgensen (76), tidligere  stortingsrepresentant for Ap.

FREMMER KRAV: - Bærumsforeningen for offentlige pensjonister går inn for at eldre må inkluderes mer i praktiske oppgaver i kommunen og at det opprettes et kommunalt eldreombud, skriver Ragna Berget Jørgensen (76), tidligere stortingsrepresentant for Ap. Foto:

Av

Uttalelse fra Bærumsforeningen for offentlige pensjonister (BOP), vedtatt på medlemsmøte 28. august, til helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, formannskapet i Bærum kommune og Landsforbundet for offentlige pensjonister:

DEL

Bærumsforeningen for offentlige pensjonister går inn for at eldre må inkluderes mer i praktiske oppgaver i kommunen.

Det er viktig at eldre gjøres mer synlige ved løsning av praktiske oppgaver og i kommunalpolitisk arbeid.

BOP går inn for at det opprettes både et nasjonalt og et kommunalt eldreombud.

BOP går inn for gratis tannhelsetjeneste til eldre allerede i budsjettet for 2019.

BOP vil understreke at mange hjemmeboende bør få hjelp når de trenger det, og hjelp til tekniske hjelpemidler som gjør hverdagen enklere.

Det er svært viktig og nødvendig at kommunen foretar kartleggingssamtaler med de eldre.

Mange eldre er svært oppegående og bruker både naturen og nærområdene mye.

Det er derfor viktig at det på samlingssteder som plasser, parker og strender, bør være tilrettelagte treningsapparater og benker som kan benyttes av flest mulig, også eldre.

Vil vi klare å engasjere de friske eldre til å delta slik at vi sammen kan løse oppgavene til glede for de mange eldre? Eldre er en stor ressurs, og det er viktig at både unge og eldre bidrar til å gjøre hverdagen lettere for alle.

Vi ber om at våre synspunkter tas med under Stortingets behandling av Stortingsmelding 15 «Leve hele livet. En kvalitetsreform for eldre», som skal behandles i høst.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Våre medlemmer er opptatt av sin egen skjebne, av hvorledes eldre blir engasjert i nyttig arbeid, og av hvorledes de eldre blir ivaretatt når behovene melder seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags