Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ekstraomganger på Nadderud

– Nåværende bratte hovedtribune er nærmest livsfarlig og må uansett skiftes ut, skriver innsenderen.

– Nåværende bratte hovedtribune er nærmest livsfarlig og må uansett skiftes ut, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

For dyrt – var politikeres og mange bæringers umiddelbare reaksjon på 700-millionersforslaget om nytt fotballstadion på Nadderud. 

Selv en umiddelbar reaksjon kan inneholde noe essensielt og utløse ekstraomganger. Uten medlemskap i Stabæk og uten noen partipolitisk tilknytning er min bakgrunn for dette innlegget bare som fotballinteressert tilskuer og tribunesliter siden jeg overvar min første cupfinale i 1938 mellom Fredrikstad og Mjøndalen. Dessuten har jeg bodd sammenhengende i 57 år i Nadderud-Bekkestua-området med interesse for strøket.

Skal man i det hele kunne oppnå et resultat, bør samtlige parter – hvem nå det måtte være – straks resignere og akseptere de øverste fotballmyndighetenes minstekrav om tribuneplass for 8.000 tilskuere – hverken mer eller mindre. 

Nåværende hovedbane ligger bra der den ligger omgitt av tilstrekkelig plass for fire tribuner for i alt 8.000 tilskuere. 

Mot vest en langsidetribune med moderat høyde av hensyn til bebyggelsen langs Øygardveien. Etter at friidretten er flyttet til Rud, er det god plass for tribuner på begge kortsider (bak målene) på arealer som er frigjort i friidrettssvingene. 

Nåværende bratte hovedtribune er nærmest livsfarlig og må uansett skiftes ut. Ny hovedtribune sentralt plassert i området medfører liten sjenanse for de ytre omgivelser. Langs baksiden og delvis under denne tribunen er det tomt nok for et administrasjonsbygg for kontorer, garderober og servering med videre.

Dagens hovedbane med to store tilstøtende treningsarealer (baner) kan stort sett brukes uendret, men med nødvendig oppgradering av overflate og drenering. Området tjener som et grønt pusterom for den nye Bekkestuabyen og bør ikke reduseres med næringsbygg.

I 700-millionersforslaget er hovedbanen med tribuner plassert langs Gamle Ringeriksvei. Dette innebærer noe som vil minne om en cirka 130 meter lang Berlinmur langs veien. 

En slik mur er lite estetisk og vil skjemme strøket i årtier. Kommunens reguleringsinstanser bør sette foten ned for denne muren.

Parkeringsmulighetene er ikke det viktigste. Kampene spilles som oftest om kvelden. Da er det romslig i parkeringsanleggene på Bekkestua og ikke minst på det store parkeringsområdet ved Gjønnes stasjon på Kolsåsbanen.

Fra Bekkestua og Gjønnes er det cirka 10 minutters gange til banen. Det moderne fotballpublikum tar gjerne en øl før eller etter kampen, men tenksomme patrioter lar bilen stå.

Ekstraomganger krever løsninger og gjennomføringskraft med bakkekontakt. Tiden for nøling og beslutningsvegring er forbi.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.