Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ekstrabetaling for dugnad

HR-direktøren under kommunedirektøren har administrativt besluttet å gi ekstragodtgjørelse til to kommunalsjefer, samt ca. 30 ledere for innsatsen med koronapandemien. 

Beklageligvis har saken ikke vært til behandling politisk slik at man kunne stoppet tiltaket. Som nestleder Zlata Ljubicic i Fagforbundet så riktig skriver, er lederne allerede kompensert med to ukers ekstra ferie og høyere lønn enn ikke-lederstillinger pga. at stillingene ikke er en åtte til fire jobb. 

Fra vår statsminister ble det sagt at vi alle skulle delta i en dugnad mot pandemien, stå sammen, gjøre en ekstrainnsats etc. HR-direktørens ekstrabetaling for arbeid som allerede inngår i lønnsavtalen er feil. 

Lederne har gjort sin jobb, selv om det var på en helligdag i påsken. Andre har stilt opp på dugnaden uten å få ekstrabetalt. De har ikke forventet det heller. En del har sågar mistet jobben pga. pandemien. 

Hele saken er dårlig behandlet. HR-direktør og kommunedirektør skulle ha konferert med ordføreren som kunne ha stoppet tiltaket. Arbeiderpartiets gruppeleder forkludrer saken ytterligere med sitt forslag at alle kommunens ansatte skal vurderes for ekstralønn. 

Hvis HR-direktørens administrative beslutning kan omgjøres, så bør den det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.