Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ekstra gebyr for søppel i «kronglete veier»

TRILLEGEBYR: - Det går ikke an å fortelle folk at de må betale ekstra for en tjeneste de allerede betaler for, og som har vært der i flere tiår allerede, basert på hvor de bor, skriver innsenderen.

Vi betaler for renovasjon.

Selv er jeg så heldig at jeg bor på flatmark og langs en privat vedlikeholdt vei (vi husstandene selv har nylig spleiset på asfalt og kantstein).

Les også: Foreslår trillegebyr på 2.500 kroner

Transportsentralen pleide å komme inn her med pickuper. I dag kjøres det inn trucker som er overdimensjonert for mang en mindre vei i Bærum. Dette er forresten svært kostbare kjøretøyer.

Jeg venter bare på at vi må ta søppeldunkene ut til kommunens tofelts vei. Truckene kommer riktignok gjennom her jeg bor, men veien går i en «loop» eller sirkel og representerer en liten avstikker. Dette siste er ikke bra for effektiviteten slik man tenker innenfor New Public Management.

Det går ikke an å fortelle folk at de må betale ekstra for en tjeneste de allerede betaler for, og som har vært der i flere tiår allerede, basert på hvor de bor.

Da må de i så fall kunne ha mulighet til å velge bort denne tjenesten og selv ta seg av sitt eget søppel.

Det skulle ikke forundre meg dersom flere av oss ville si opp kommunens søppelhåndtering dersom dette var mulig. En slik løsning ville måtte bli en logisk konsekvens av privatiseringen.

Aner vi konturene av et nytt regime der mer av ansvaret pålegges befolkningen? Funker det ikke, så må du bygge om eller anlegge ny vei.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

La meg ellers kort fortelle at søppelsorteringen erfares som ganske vanskelig for noen få personer, og utbæringen har blitt et sådant rebusløp innenfor boligblokken hos vår 91-årige slektning, at vi pårørende like gjerne kunne kjøre søpla hans til deponiet når vi først er i gang. Så sparte han de pengene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler