Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Eiksmarka skal ikke bli en by

Artikkelforfatteren skriver at hun mener at hun har flyttet på landet. Hun påpeker at det er store grøntområder bak senteret, og Fossum og Marka er bare 15 minutter. unna.

 

Eiksmarka Vel holdt folkemøte på Eiksmarka skole 27. august. Flere politikere var til stede. Det var også mange av oss nyinnflyttede beboere i boligdelen av Eiksmarka Senter (Eiksparken), hvorav mange er «førstegangsvelgere» i Bærum. I min naivitet hadde jeg – om noe – forventet at vi «nykommere» ville bli ønsket velkommen med ønske om at vi vil trives.

Kim Erik Zimmer fra Bærum MDG derimot åpnet sitt innlegg ved å «nedsnakke» Eiksmarka Senter og fulgte opp dette med innlegg i Budstikka 31. august. Her nevner han bl.a. at «Når man ser Eiksmarka fra luften blir det veldig tydelig at dimensjonene på Eiksmarka Senter er helt ute av proporsjon med nærmiljøet sitt. Det mangler et godt kollektivtilbud til resten av Bærum. Området trenger flere boliger som er egnet og kanskje tilrettelagt for eldre … blir siste gang kommunen tillot bymessig utvikling … en T-banestasjon alene ikke er et kollektivknutepunkt.»

Jeg har ikke sett Eiksmarka fra luften og tviler på at jeg kommer til å gjøre det. Jeg bodde tidligere på Røa og føler at jeg er flyttet på landet. Det er store grøntområder bak senteret, og vi kan gå til Fossum og Marka på 15 minutter. I vinter gikk jeg på ski hjemmefra. Vi har ikke bare T-bane, men to bussruter utenfor døren. Uten å bile kan vi enkelt komme til Oslo sentrum, Lysaker, Skøyen, Fossum, Bekkestua og Sandvika (om enn det siste er en «melkerute»). Vi bor i lavblokker med til dels tilbaketrukket fjerde etasje. Vi har fått et meget hyggelig miljø, ikke bare med eldre, men også med spreke, unge beboere. Vi har et ypperlig styre, vi har dannet et hageteam som bidrar til å holde grøntarealene velstelte, og vi hjelper hverandre ellers ved behov. Jeg håper på å bo her til jeg blir «båret ut med bena først».

Senteret er knapt ett år gammelt, men har et potensial som med litt godvilje sikkert vil bli realisert.

Jeg inviterer gjerne Zimmer til en omvisning, inkl. Eiksparken «fra innsiden», vårt kollektivtilbud, samt grøntarealene i området.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.