Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Eiksmarka skal ikke bli en by

Dimensjonene på nye Eiksmarka Senter er helt ute av proporsjon med nærmiljøet sitt, mener Bærum MDGs representanter.

 FOTO: PRIVAT

Når man ser Eiksmarka fra luften blir det veldig tydelig. Dimensjonene på nye Eiksmarka Senter er helt ute av proporsjon med nærmiljøet sitt. Beboerne i området forsto hvor galt det ville bli da de så planene. De jobbet hardt for å få Høyre til å forstå, men ble ikke hørt. Utbyggerne vant frem og nærmiljøet tapte.

Eiksmarka og Østerås er særpregede og gode leveområder med variert bebyggelse og nærhet til natur. De bør bevares og videreutvikles med varsomhet. Mye er bygget for lenge siden med løsninger for en annen virkelighet. Mange små, frittliggende garasjer for eksempel og mye gateparkering med dårlig infrastruktur for elektriske kjøretøyer er utfordringer som må løses. Det mangler et godt kollektivtilbud til resten av Bærum, og det mangler mange sykkelveier. Området trenger flere boliger som er egnet og kanskje tilrettelagt for eldre. Det er behov for flere møteplasser og vedlikehold av grønne lunger. Det er behov for trygge skoleveier og nytenking for å forhindre at en fremtidig utbygging på Fossum skal overbelaste veisystemet omkring Eiksmarka T. Det er ikke behov for høyhus eller bystrukturer.

Presset fra utbyggere kommer selvsagt til å være enormt slik det er ved hver eneste stasjon i T-banenettet. Det ser vi allerede i planforslag for tomtene omkring Eiksmarka Senter og idéskisser for ombygging av Østerås senter. Forhåpentlig klarer et flertall av politikerne å stå imot presset slik at Nye Eiksmarka Senter blir siste gang kommunen tillot bymessig utvikling i et område som ikke er egnet for det. Vi er glade for at Høyre begynner å akseptere MDGs argumentasjon om at en T-banestasjon alene ikke er et kollektivknutepunkt, og at Bærum ikke er tjent med sammenhengende byutvikling langs T-banelinjene.

Eiksmarka skal ikke bli en by. Ikke Østerås heller. MDG ser frem til å jobbe sammen med dere som bor området for å utvikle ideer til fornyelse som er gode og bærekraftige, både miljømessig og økonomisk, for dere som bor her nå, og de som skal bo her i fremtiden.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.