Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Egoistisk hamstring

Lang kø ved vinmonopolet på Fornebu sist lørdag. – Denne hamstringen er dessverre et klart tegn på egoisme, skriver innsenderen.

Lang kø ved vinmonopolet på Fornebu sist lørdag. – Denne hamstringen er dessverre et klart tegn på egoisme, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Lørdag 23. januar våknet jeg opp kl. 9.30. Det var første lørdagen jeg hadde fri fra jobb i 2021, og jeg var virkelig takknemlig for det. 

Gleden varte i kort tid til jeg leste nyhetene. Nye tiltak hadde blitt satt på i ti kommuner i Oslo-regionen. Ett av de «upopulære» tiltakene var stengingen av vinmonopolet i disse kommunene. Bærum ble ikke omfattet av disse tiltakene, og da skjedde det igjen … Oslo-borgere angrep Bærum!

Tidlig i november 2020, da treningssentre ble stengt i Oslo, fikk Bærum lange køer foran treningssentrene sine på grunn av den hensynsløse delen av befolkningen i Oslo. 

– Du vet det er noe galt med landet ditt når innbyggere trosser koronaråd og kommunegrenser for å få litt vin i helgen, skriver Farhoud Falahatimarvast, som er leder i Bærum Unge Høyre.

– Du vet det er noe galt med landet ditt når innbyggere trosser koronaråd og kommunegrenser for å få litt vin i helgen, skriver Farhoud Falahatimarvast, som er leder i Bærum Unge Høyre.

FOTO: PRIVAT

Hele poenget med nedstengingen av treningssentrene i Oslo var at ikke så mange mennesker skulle samle seg ett sted, men det brydde Oslo-borgere seg ikke om. Istedenfor samlet de seg i Bærum og satte den kommunens befolkning i fare for mer smitte og flere restriksjoner. 

Og ja, vi i Bærum fikk de samme restriksjonene på grunn av de Oslo-borgerne.

Lørdag formiddag fikk jeg meldinger av kollegaene mine på Fornebu senter. Det var bilder av den lange køen rundt i hele senteret som ledet til Vinmonopolet.

Igjen kom Oslos befolkning til å sette oss bæringene i fare for mer smitte og flere restriksjoner, til tross for helseministerens anbefaling om å ikke dra til kommunene med mindre restriksjoner. 

Fornebu senter var ikke det eneste stedet, dessverre. Vinmonopolet i Sandvika, på Bekkestua, Kolsås og Østerås hadde samme situasjon.

Ifølge Budstikka hadde disse butikkene over 200 prosent økning i salget denne lørdagen i forhold til forrige lørdag, 16. januar. 

Denne hamstringen er dessverre et klart tegn på egoisme. Hvor kommer denne egoismen fra, Oslo-borger? Tro meg, jeg setter pris på noen glass vin i helgen, men hadde vi ikke klart å overleve én helg eller to uten alkohol? Det er bare en liten pris vi må betale for å komme oss tilbake til den normale hverdagen vi alle har drømt i nesten ett år nå. Er det ikke på tide for oss alle å betale litt av denne prisen? 

Her om dagen så jeg en Jodel hvor det sto «Du vet du lever i et bra land når det store problemet ditt er at Vinmonopolet blir stengt i 2 uker.» Kanskje den beste og tristeste ironien jeg har hørt i livet mitt! 

Du vet det er noe galt med landet ditt når innbyggere trosser koronaråd og kommunegrenser for å få litt vin i helgen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.