Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

E18 og FNs bærekraftsmål i Bærum kommunestyre

Signe Bakke Sølberg (MDG) viste tydelig hva hun følte etter at det ble flertall for E18-garanti i Bærum formannskap. Nå kommer saken til kommunestyret.

Foto: KARL BRAANAAS

E18-garanti, utbygging på Fornebu, FNs bærekraftsmål og nedgravde oljetanker er blant sakene i Bærum kommunestyre onsdag.

Kommunestyret skal fatte det endelige vedtaket om å yte en økonomisk garanti på 3,5 milliarder kroner til ny E18 etter at garantien tidligere har fått flertall i formannskapet.

Byggesaken fra Fornebu handler om annen gangs behandling av detaljregulering av felt B9.6 Storøykilen, et prosjekt med 375 leiligheter og rekkehus fordelt på seks kvartaler. 

Videre skal kommunedirektøren orientere om hvordan Bærum jobber med FNs bærekraftsmål og hvordan disse inngår i kommuneplanens samfunnsdel. Kommunedirektøren skal også orientere politikerne om praksis når det gjelder fjerning av nedgravde oljetanker i Bærum.

I Bærum er det denne uken dessuten møte i klageutvalget og valgstyret tirsdag, ungdomsrådet onsdag og planutvalget torsdag. Klageutvalget skal blant annet behandle klager fra en rekke private barnehager over trekk i det kommunale tilskuddet. 

Planutvalget skal blant annet se på saker fra Ankersvingen på Jar, Bankveien på Hosle, Bjerkeveien i Lommedalen, Elgefaret på Hosle, Evjebakken på Evje, General Fleischers vei på Eiksmarka, Hundsundveien på Fornebu og Løkketangen i Sandvika.

Klage i Vollen

I Asker er det denne uken møte i utvalg for plan og byggesak onsdag og i klageutvalget torsdag. Utvalg for plan og byggesak skal blant annet behandle en klage på vedtak over et byggevedtak i Vollen sentrum samt saker fra Bestonåsen i Sætre, Bjørnstadsvingen i Røyken og Hotvet gård i Røyken. 

Asker og Bærum kommuner har sammen møte i interkommunalt politisk råd mandag. Blant sakene her er videre samarbeid med Oslo kommune i det som kalles Osloregionen interkommunalt politisk råd.

I Viken fylke er det denne uken møte i klageutvalget mandag og i forretningsutvalget onsdag. 

nilsjohan.dahl@budstikka.no

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.