Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

E18 må bygges, men …

E18-prosjektet er for tiden mer i det blå enn det noen gang har vært. Her planene ved Strand, i retning Sandvika.

ILLUSTRASJON: STATENS VEGVESEN

Sveinung Berg Bentzrød har en veldig god artikkel i Aftenposten 6. februar etter intervju med byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap), Kristoffer Robin Haug (MDG), medlem av fylkesrådet i Viken og Arne Nævra (SV) i transportkomiteen i Stortinget. Det er noen slengbemerkninger som ikke fortjener å kommenteres, men artikkelens siste avsnitt er svært interessant.

Riksveistrekningen Asker-Lysaker betegnes ofte av de nevnte herrer som pendlervei, men både Haug og Nævra, som ofte uttaler seg sterkt, bommer voldsomt når de blir bedt om å anslå hvor stor del av trafikken de tror er arbeidsreiser. De anslår at mellom 30 og 40 prosent er arbeidsreiser, mens statens veivesens beregning sier 19 prosent. Det er skremmende at de som uttaler seg sterkt og har innflytelse har dårlig innsikt i realitetene. 

Norges viktigste veikryss, mellom E6 og E18, befinner seg i Oslo. Da er det hverken sykkel eller gange som er løsningen. Skal virkelig Oslo-politikere bestemme utbygging av riksveier utenfor Oslo?

Et annet tema som er fremme i artikkelen, er byutvikling. Raymond Johansen har skrytt av flott byutvikling i Oslo etter at E18 ble lagt i tunnel. Rådhusplassen og Bjørvika er gode eksempler. Alle tre ser gjerne byutvikling både i Sandvika og i Asker, men de vil altså ikke si noe om hvordan det skal skje. De vet bare hva de ikke vil ha. De avviser å se en sammenheng mellom byutvikling vest for Oslo og E18-prosjektet. 

Ordførerne i Asker, Lene Conradi, og Bærum, Lisbeth Hammer Krog, er sterk uenig den holdningen. De er også nærmest problemet og vet best hvor skoen trykker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.