Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

E18-løsning i sikte?

Jeg velger å forholde meg til at man ønsker en E18-løsning, skriver Kari Sofie Bjørnsen (H).

Foto: KARL BRAANAAS

Det er spennende dager. Mer spennende enn noen av oss liker, når store samfunnsverdier står på spill. Jeg sikter selvfølgelig til E18, og dragkampen mellom politiske partier om å gå seirende ut av striden.

Måtte realiseringen av E18-prosjektet bli satt så på spissen? Jeg tror ikke det. De fleste sier de vil ha en løsning for E18, kollektivtrafikken skal få bedre fremkommelighet, næringstrafikken skal frem, og alle er for god tettstedsutvikling. Videre er det slik at bompengefinansiering er en del av finansieringsløsningen for større veiprosjekter (vedtatt av Stortinget), likeså spleiselag mellom staten og de lokale myndigheter. 

Fylkeskommunene skal stille garanti for låneopptak slik at prosjektene kan komme i gang, og derfor stilte Akershus fylkeskommune slik garanti for E18-prosjektet. At det rødgrønne flertallet i Viken fylkesting vedtok å trekke denne garantien er vanskelig å forstå, når det samtidig bedyres at man ønsker en løsning.

Jeg velger å forholde meg til det siste, at man ønsker en løsning. Vi må tro at voksne, ansvarlige politikere ønsker det, og at man ikke rir kjepphester som ikke fører noen vei. 

Jeg setter min lit til at fungerende fylkesråd Ingebrigtsen er en politiker av et slikt kaliber, som sammen med de andre partene bringer E18-prosjektet frem til en god og fremtidsrettet løsning for folk i vår region - noe som også vil komme landet til gode. Vi snakker jo tross alt om en av de viktigste nasjonale transportårene.

Vi har i lang tid hørt at MDG i Oslo sier nei til bygging av ny E18. Men de sier ikke nei til kollektivtraseer, tettstedsutvikling og smartere planlegging av trafikk? 

Jeg håper også at politikerne i MDG er seg sitt ansvar bevisst, og bidrar til at partene sammen kan finne frem til gode løsninger for å gjøre helt nødvendige endringer av dagens situasjon. Samfunnsutvikling innebærer blant annet å ta ansvar for å sikre gode bomiljøer, god infrastruktur og tilrettelegging for næringslivet samtidig som vi hensyntar klima og miljø. 

Det jobber vi i Høyre for, og vi håper det er en løsning i sikte, også for E18 Vestkorridoren.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.