Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

E18-garanti opp i fylke og formannskap

Slik ser de nye planene ut for E18 på Ramstadsletta, med bussene ved siden av vanlig trafikk.

ILLUSTRASJON: STATENS VEGVESEN

Fylkestinget i Viken skal torsdag ta stilling til om fylket skal yte en økonomisk garanti på 13,1 milliarder kroner for utbyggingen av E18. 

Ap og Sp i Viken meldte i august at de vil gå inn for garantien, noe som medførte at MDG og SV i protest trakk seg ut av det rødgrønne fylkesrådet. 

Fylkestinget skal også ta stilling til fylkesrådets omstridte forslag om ny inntaksordning for videregående skole. Fylkesrådet vil legge mindre vekt på karakter og mer på geografi enn tidligere ordning fra Akershus.

Blant øvrige saker i fylkestinget er forslag om felles elev-pc-ordning for hele fylket og bompengefinansiering av E134 Oslofjordforbindelsen. 

Bærum

I Bærum er det møter i ungdomsrådet og formannskapet onsdag. Formannskapet skal behandle et forslag om at kommunen stiller en garanti på 3,5 milliarder kroner for E18-utbyggingen. Dermed stiller Viken og Bærum til sammen garanti på 16,6 milliarder kroner for utbyggingen av strekningen Lysaker-Ramstadsletta.

Andre saker i formannskapet er rusmiddelpolitisk handlingsplan 2020-2024, utbygging i Storøykilen på Fornebu og et forslag om fortsatt gratis parkering på kommunale p-plasser. 

Asker

I Asker er det møte i kommunestyret mandag og formannskapet tirsdag. Formannskapet skal behandle handlingsprogram 2021–2024 for kommunen, reglement for salg av kommunal eiendom og ekspropriasjon av eiendom for gjennomføring av områdeplan for Slemmestad. 

nilsjohan.dahl@budstikka.no

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.