Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

E18 – aner vi en løsning?

Kari Sofie Bjørnsen (H).

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg stiller spørsmål om vi endelig aner en løsning, fordi Bærum har vist seg som en meget handlekraftig og løsningsorientert kommune ved å vedta en kommunal garanti på 3,5 mrd. for at ny E18 kan realiseres. En slik garanti kan gjøre det lettere å bli enige i lokale forhandlinger, sier Anette Solli (H) til Budstikka.

For veldig mange av oss er det logisk at dette bidrar til løsning når Bærum stiller opp og tar et slikt ansvar. Men, det er ikke Kristoffer Robin Haug fra MDG enig i.

Saken, prosjektet, innbyggerne i Asker og Bærum er for viktig til å la hans uttalelser stå uimotsagt. Det eneste Bærum «ødelegger» ved å stille opp med en garanti, er MDGs gjentatte forsøk på å stoppe prosjektet. MDG påstår at Bærums garanti gjør situasjonen vanskeligere. Makan!

Vi som er for E18 er LO, NHO, Næringsforeningene, AP, Venstre, Pensjonistpartiet, Frp, KrF, SP (i Asker) – og Høyre, selvfølgelig. I et innlegg i avisen tidligere i uken fyrte Rasmus Hansson i MDG av en bredside mot Askers ordfører Lene Conradi fra Høyre, der han sier at hun ikke tar inn over seg at flertallet i fylket hennes ikke vil ha ny E18. 

Men ærlig talt, MDG, har dere ikke fått med dere at i Asker og Bærum stemte nærmere 80 prosent av innbyggerne på partier som er for utbyggingen? Conradi er tidenes mest populære ordfører, med over 7000 personlige stemmer fra nesten alle partier, og har frontet ny E18 siden hun ble ordfører i 2007. 

Synes MDG det er mer interessant hva velgere i Østfold mener om saken, enn nærmere 250 000 innbyggere i Asker og Bærum? Ansvarlig lederskap, balanse og det å se helhet over tid er noe som kjennetegner Conradi som leder, som folk altså har stemt på, valg etter valg. Det samme kan man si om Lisbeth Hammer-Krog i Bærum.

Ap i Asker og Bærum står trygt på sitt standpunkt og er en viktig støttespiller for dette prosjektet. Ære være dem for det. Det er synd at MDGs veldige iver etter å få stoppet prosjektet har blitt så ideologisk og snevert. Min oppfatning er at de fleste prøver å finne løsninger, se på hvordan man kan nærme seg hverandre. Det er det som er forhandlinger, men der har ikke MDG bidratt. Fordi deres standpunkt er at ny E18 ikke skal realiseres, uansett?

For alle oss andre er ny E18 et etterlengtet prosjekt for smartere trafikkavvikling, tettstedsutvikling ved knutepunktene, effektive kollektiv- og sykkeltraseer, og ikke minst, fjerning av dagens håpløse vei med alt det den medfører av støy, støv, forurensning og kø for nyttetrafikken og våre innbyggere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.