Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Dyrere vann og avløp i Asker

FRP-LEDER: - Men nå får vi alle se fremover. Gjort er gjort og spist er spist, skriver Trond Ellingsen, leder av Asker Frp og medlem av Asker kommunestyre.

Jada, vann og avløp blir dyrere i nye Asker.

De som kjenner meg godt, vet at jeg fra tid til annen frekventerer Vettres aldeles utmerkede pub «Kråka» som befinner seg i låven på Søndre Vettre gård.

Les også: Nå blir vann og avløp dyrere

Les også: Vil hindre gebyrsjokk i nye Asker

Les også: Røyken og Hurum krever plass på A-laget

En ting er at de har godt og kortreist øl der, en annen positiv ting med stedet er at det er blitt en møteplass for de av oss som bor i nærområdet. Jeg treffer alltid noen kjente der.

For et par år siden satt jeg sammen med en del av de lokale og spurte da hva de mente om at Askers innbyggere måtte forvente en kraftig økning i vann- og avløpsgebyrene som følge av det voldsomme vedlikeholdsetterslepet på VA-anleggene i Røyken og særlig Hurum.

Når man er lokallagsleder i Asker for partiet for folk flest, er det alltid verdifullt å høre hva folk flest faktisk mener om en sak som jeg regnet med ville bli kontroversiell når regningen kom på bordet.

Jeg fikk ikke det svaret jeg forventet. De ved bordet mente det var helt greit at rike Asker hjalp våre mindre bemidlede venner i sør. De så på det som en slags utviklingshjelp.

Ikke var det sent på kvelden heller, det var ikke Wettre Bryggeris utmerkede produkter som hadde mildnet synspunktene på en 20 prosent økning av avgiftene.

Årsaken er vel heller at det ikke er «folk flest» som bor i dette området. Jeg innbiller meg at svaret ikke hadde blitt det samme om jeg hadde tatt en uformell rundspørring i andre deler av Asker.

Vi i Asker Frp har aldri vært redde for å ta tak i forhold vi mener må belyses og som vi mener Askers befolkning bør kjenne til, kanskje til og med har synspunkter på.

Vi var derfor det eneste partiet i kommunestyret som stilte spørsmål om en kommunesammenslåing var fornuftig etter at det ble kjent at det var et vedlikeholdsetterslep på nærmere en milliard kroner på VA-anleggene i Røyken og Hurum hvorav to tredeler av regningen ville bli sendt til gamle Askers innbyggere.

Dette var ikke nevnt overhodet i det beslutningsgrunnlag som kommunestyret la til grunn da kommunesammenslåingen ble vedtatt.

Og jeg har vel aldri blitt så kraftig kritisert av representanter fra samtlige andre partier som da jeg i kommunestyremøtet 23. mai 2017 fremmet en interpellasjon der jeg foreslo å reversere hele kommunesammenslåingen på grunn av dette.

Forslaget fikk som forventet kun Frps stemmer. Så da Budstikka 31. januar på redaksjonell plass presenterer som en nyhet at Askers innbyggere kan forvente 19 prosent øking av VA-avgiften som følge av kommunesammenslåingen, mens Hurums innbyggere vil få halvert sine avgifter, så er det fristende å si «hva var det vi sa».

Heldigvis er Budstikkas rikholdige arkiv søkbart, og jeg anbefaler særlig det Asker Frps 1. vara til kommunestyret, Tore A. Larsen, skrev om dette høsten 2016.

Men nå får vi alle se fremover. Gjort er gjort og spist er spist.

I dag har jeg gleden av å være lokallagsleder for et Asker Frp som favner alle de tre kommunene som utgjør Nye Asker, og jeg ser frem til en valgkamp sammen med mange nye og særdeles dyktige partivenner fra Røyken og Hurum.

Vi lover å fremme god Frp-politikk, og i det ligger at vi ikke er redde for å ta tak i saker som andre partier anser kontroversielle, kanskje til og med vanskelige.

Er det noe vi i Frp er gode til, så er det å gripe tak i varme poteter.

Til slutt ber jeg om å bli trodd på at jeg gleder meg til den dagen jeg kjører gjennom Oslofjordtunnelen og midt under fjorden blir møtt med det nye kommunevåpenet med tre seil og et «velkommen til Asker».

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Da vet jeg at jeg har kommet hjem.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.