Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Dyre fotballbaner på Smiejordet

BLIR FOTBALLBANER: Halve Smiejordet ved Fossum skal bygges ned og forvandles til fotballbaner og idrettsanlegg. FOTO: KNUT BJERKE

Det er svært beklagelig at de to største partier i Bærum, Høyre og Arbeiderpartiet, har vedtatt at Smiejordet skal omdisponeres til fotballbaner på 50 dekar av det totalt 90 dekar store jordet med beste jordkvalitet, ifølge Miljødirektoratet.

Det er vanskelig å være imot utbygging av fotballbaner, men i denne saken mistenkes press fra byggherrer som har andre planer for alternative løsninger, som for eksempel på Fossum Bruk. For her på denne 370 dekar store sagbrukstomten blir det dårlig plass for fotballbaner når «Byen i Marka» skal bygges med 2000 boliger.

Jordloven forbyr bruk av dyrket mark til annet enn matproduksjon.

Men i denne saken imøtekommes loven ved å vurdere flytting av matjorda til et annet egnet sted.

Det vurderte Lillehammer kommune i fjor i forbindelse med E6-utbyggingen videre nordover.

Konklusjonen ble at det var teoretisk mulig, men ikke gjennomførbart på grunn av komplisert og kostbar håndtering.

Følg debatten om Smiejordet

Lillehammer anslo kostnadene til en halv million per dekar. Hvis disse prisanslagene fra Lillehammer benyttes som estimat for Smiejordets flytting av jord, aner vi en kostnad på 25 millioner. Har Bærum kommune tatt med disse kostnadene i planleggingen av Smiejordets skjebne?

Er det planer om samme strategi som for Fornebu utbyggingen der beboerne indirekte er med på å dekke kostnadene til infrastrukturen?

Fotballbaner på Smiejordet er et dyrt moralsk valg for kommende generasjoner, og vil også koste kommunen dyrt i form av millioner.

Les også:


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.