Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Dugnad, ja, men det gjelder ikke alle

– Er det noen rettferdighet å finne her? Vi bare spør, skriver leder av Fagforbundet i Bærum Zlata Ljubicic.

– Er det noen rettferdighet å finne her? Vi bare spør, skriver leder av Fagforbundet i Bærum Zlata Ljubicic.

FOTO: PRIVAT

Kommuneledelsen i Bærum har talt: Dugnad for vanlig ansatte, inntil 70.000 ekstra korona-kroner for ledere.

Regjeringen fronter århundrets dugnad. Ansatte følger opp. Fagforbundet har samtaler med KS om noe bedre godtgjørelse for arbeid i helgene. Arbeidsgiverforeningen avslår, med begrunnelse om at dette er en dugnad.

Det er likevel slik at dugnad tydeligvis ikke gjelder alle, dersom vi ser til kommuneledelsen i Bærum kommune. Der er det bestemt at linjeledere kan få opptil 15 timer overtid for hver av de siste syv ukene. Dette gjelder kommunalsjefer, seksjonsledere og tjenesteledere. Altså skal de som fra før av er best betalt, nå også få mer enn resten. Totalt kan det være snakk om inntil 70.000 kroner.

Vi sier ikke at disse ikke har jobbet ekstra i de siste ukene, men dette er ledere som har overtid innbakt i ordinær lønn og som vanligvis får to uker ekstra ferie i året. Hver gang vi tar opp lederlønningene i kommunen, blir vi besvart med at dette ikke er noen «8 til 16-jobb», og at det blir reflektert i den høyere lønnsslippen. Det argumentet ser ut til å være glemt i disse dager.

Fagforbundet protesterte kraftig på avgjørelsen. Vi misunner ingen noe tillegg, men da må det også gjelde dem som står i smitten hver dag og tar de tyngste takene i disse koronatider. Det skal vel ikke være slik at de som jobber i smitteutsatte yrker, skal greie seg med kaffe og kake, mens ledere som i høyeste grad sitter hjemme bak pc-skjermen langt borte fra smittefaren, skal høste saftige tillegg.

Mange av dem som har disse samfunnskritiske jobbene, er lavt lønnede som vi er helt avhengige av. Disse hardtarbeidende menneskene bør få et velfortjent tillegg først, så kan vi godt også diskutere de høytlønnede senere. Det var i hvert fall Fagforbundets respons på ledelsens forslag, men tilsynelatende talte vi for døve ører.

Er det noen rettferdighet å finne her? Vi bare spør.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.