Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Du kan foreslå visjon for nye Asker kommune

Tre seil av Kirsten Ingeborg Greiner (til venstre) vant konkurransen om kommunevåpen for nye Asker. Nå inviterer ordfører Lene Conradi befolkningen til å foreslå visjon for den nye kommunen.

FOTO: KNUT BJERKE

Formannskapet i nye Asker inviteres tirsdag til å starte arbeidet med en visjon for den nye kommunen. 

Forslaget går ut på at ordfører Lene Conradi (H), varaordfører Monica Vee Bratlie (H) og opposisjonsleder Ivar Granum (Ap) utgjør et arbeidsutvalg som arrangerer et møte på nyåret der innbyggerne kan komme med forslag. 

I intensjonsavtalen om sammenslåing mellom Asker, Røyken og Hurum heter det at «visjonen skal utarbeides med utgangspunkt i at Asker skal være en kommune med godt fungerende bygdesamfunn, en unik kystlinje med mange naturperler, preget av nærhet mellom mennesker og natur og miljø i balanse.» 

Kostnaden for arbeidet med visjonen har en ramme på 100.000 kroner.

Formannskapet i nye Asker skal tirsdag også diskutere blant annet forslag til gebyrer og brukerbetalinger for 2020 og endelig løsning for flerbrukshallen på Risenga. 

Mange byggesaker

I dagens Asker kommune er det møte i bygningsrådet onsdag. På sakslisten står byggesaker fra blant annet Brusethagen på Hvalstad, Husarveien på Billingstad, Hønskollen på Høn, Håkavikveien og Strandengveien i Vollen, Johs. Nores vei på Vakås, Vendla og Øverbergveien på Nesøya og Øvre Gjellumvei i Heggedal.

I Bærum er det denne uken møter i alle de tre politiske hovedutvalgene samt planutvalget, eierutvalget og utvalg for samarbeid.  Hovedutvalg for barn og unge møtes tirsdag for blant annet å diskutere sykefraværet i kommunen og velge medlemmer til skolenes samarbeidsutvalg.

Hovedutvalg for bistand og omsorg skal onsdag blant annet vurdere en anmodning fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) om at Bærum bosetter 70 flyktninger i 2020. 

Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur og planutvalget møtes begge torsdag. Planutvalget skal blant annet studere byggesaker i Asta Hansens vei på Slependen, Elen Weeas vei i Lommedalen og Ruglandveien på Eiksmarka.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.