Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Drift i henhold til avtale på Føyka

Leder Bjørn Tangnes i Asker Skiklubb imøtegår påstander fra et debattinnlegg tirsdag.

Leder Bjørn Tangnes i Asker Skiklubb imøtegår påstander fra et debattinnlegg tirsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Budstikka stilte 19. mai spalteplass til disposisjon for et innlegg der det påstås at Asker Skiklubb driver ulovlig utleie på Føyka. Dette er en påstand som i henhold til «Vær varsom plakaten» er av en slik karakter at det utløser «samtidig imøtegåelsesrett» (§4.14).

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har slått fast at alvorlige beskyldninger – også fremsatt i debattinnlegg – utløser rett til samtidig imøtegåelse. Budstikkas redaktør Kjersti Sortland har uforbeholdent beklaget at Skiklubben ikke ble gitt samtidig imøtegåelse.

Asker Skiklubb har avtale med Asker kommune som blant annet sier: «Utleie: Asker Skiklubb har rett til utleie av arealer på Føyka ut over idrettslig aktiviteter i henhold til dagens rutiner og omfang. …. Det forutsatt at utleie ikke går på bekostning av idrettslige aktiviteter.»

Asker Skiklubb finner det sterkt beklagelig at lokalavisen videreformidler udokumenterte påstander av en slik karakter, og på den måten bidrar til å skade Skiklubbens omdømme og vanskeliggjøre Skiklubbens frivillige arbeid med å legge til rette for aktivitet for Asker-samfunnet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.