Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ditt liv, ditt valg

Siden Liberalistenes lokallag ble stiftet for ett og et halvt år siden har sak etter sak blitt avslørt her i Budstikka om hva som skjer når politikerne får styre uten noen som passer på.

Nå sist har kommunen nektet Per Ottar Skaaret å bygge noe som helst på eiendommen sin, fordi kommunen vernet den. Til slutt ga han opp kampen og solgte den store eiendommen til Bærum kommune for en brøkdel av verdien. Etter salget valgte kommunen så å gi seg selv unntak fra reguleringen og har satt opp boliger på tomten.

Dette er en enkeltsak, men den inngår i et mønster om politikere som ikke forstår at de skal gjøre livet enklere for innbyggerne, ikke vanskeligere. I løpet av disse få månedene har kommunen lagt ned Hammerbakken skole, og de har laget så mange regler at det er vanskelig å drive små barnehager, slik at Ramstad barnehage måtte stenge dørene. Samtidig har de vedtatt å bygge «monsterskoler» med opptil tusen elever.

Politikerne har hindret velstand. De har oppført seg så dårlig at Norwegian truet med å flytte til Spania. Europris på Grini ble truet med dagsbøter på 100.000 kroner bare fordi de selger små varer, som sjokolade, til sine kunder. De ga Wenche Wahlstrøm Løvland sin Coop-butikk engangsbot på 100.000 kroner og en trussel om videre bøter på 25.000 kroner per dag, fordi de åpnet for tidlig. De nektet konkurranse på Blommenholm, og truet Rema 1000 med å beslaglegge deres eiendom gjennom ekspropriasjon.

Ingen slipper unna ekspropriasjonen. På Lysaker har det oppstått gettolignende områder i forbindelse med ny E18, og nå er politikerne også i ferd med å ta en eiendom i Tjernsrudveien, ettersom det er enklere å ta enn å forhandle med beboerne om vedlikehold av kommunens rørnett.

Videre har de sølt bort penger på X-Games, ikke bare én gang, men to ganger; og nå sist skjærer de hull i Telenor Arena. I fjor kunne vi lese om hvordan yoga nå får skattepenger ved å holdes sammen med gudstjenester, og denne sommeren skrev Budstikka om hvordan de har betalt en kunstner for å trekke netting rundt en stein. Politikerne har også bygget sykkelhotell til 3 millioner. Et «hotell» det vil ta 30 år bare å dekke inn byggekostnadene.

De har tatt 3 av 4 bomkroner for å subsidiere Ruter, sykkelsti og Vy for å kjøre med omtrent tomme tog. De vil utvide 5 knopsgrensen med 50 meter, og vi må ikke glemme at bilister ikke skal få mer vei. Ei heller må vi glemme at de kostet oss, innbyggerne i Bærum, milliarder av kroner når de nektet Røkke å bygge sin Store blå her.

Politikerne bruker også penger vi ikke har. De har vedtatt å bruke hundretalls millioner lånte kroner på ny svømmehall, og ny stadion. Faktisk vil politikerne over de neste årene øke gjelden så mye at vi i Liberalistene bare trenger å si nei til gjeldsøkningen for å finansiere hele vår skattelette.

Bærum trenger en ny stemme – en vakthund. Stemmer du på Liberalistene, skal vi skape spetakkel og beskytte dine rettigheter hver eneste gang disse politikerne gjør urett.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.