Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Dieselbil, elbil og hybridbil

– Hybridbil er tingen, skriver innsenderen.

– Hybridbil er tingen, skriver innsenderen.

Alle husker daværende finansminister Kristin Halvorsens bastante ønske om at alle skulle kjøre dieselbil. Så går det noen få år og de som fulgte hennes råd, er nå CO2-verstinger på veien, heter det.

Jeg skulle gjerne byttet bil til elektrisk. Spare miljøet og ha god samvittighet når jeg kjører, cirka 15.000 km i året.

Som gamlinger, min kone og jeg har passert 80 år for lengst, fryder vi oss når vi ofte besøker barn og barnebarn som ikke har valgt å bo over gaten.

Vår sønn kjører elektrisk. Han blir ofte konsultert når usikkerheten plager meg. – Pappa, ikke kjøp elektrisk bil, sier han. Begrunnelsen er at jeg ikke behersker alle appene, og min tålmodighet i ladekø er ikke bra for min helse.

Hybridbil er tingen. Vår bil sluker en liter drivstoff på langkjøring, mens den lille hybridbilen vi lånte brukte 0,3 liter per mil.

Hvor er fornuften? Nå varsler regjeringen økt avgift på hybridbil neste år. Jeg trodde økonomi- og bileksperten Halvorsen og andre likesinnede for lengst var avslørt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.