Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Dette varmer en korpsnerd

KORPSENTUSIAST: Jacob Falck setter pris på all støtten korpsmiljøet har fått i diskusjonen om skolelokaler den siste tiden.

For en korpsnerd som meg er det hyggelige å lese alle de bankende hjerter for korpsene i bygda vår.

Etter at Norges største lokalavis – Budstikka – har skrevet om utkastelser fra en av fylkets skoler har det haglet med støtteerklæringer i sosiale kanaler fra hele landet. Dette har varmet skikkelig. Politikerne er nå på ballen og det ser ut som det verste løser seg nå.

Bakgrunn:

Politikerne ønsker skolene som den lokale kulturarena – og da må skolene gjøres tilgjengelige.

Bærum har et tøft skoleutbyggingsprogram, men hvorfor bygges det fortsatt musikkrom som ikke er egnet for musikk? Bærum har ennå ikke vedtatt at den nye akustiske standarden NS 8178 skal gjelde – skammelig, spør du meg. Bygges det spesialrom på skolene, må de tilfredsstiller det de bygges for.

Evalueringsrapporten fra nye Rykkinn skole beskriver utrolig mye positivt. Det er et håp at dette følges opp ved bygging av nye skoler. På nye Bekkestua skole skal det være tre egne undervisningsrom tilpasset de som får undervisning fra Kulturskolen i musikk. Nærlageret som er planlagt for korpsets effekter blir bra. På nye Levre blir musikkrommet 50 prosent større fordi det skal brukes som spesialrom for dans og musikk, og det skal være møterom for nærmiljøet for å legge til rette for mangfold og redusere utenforskap.

Korpsinteressert? Her finner du hele korpsdebatten

Sist fredag var jeg i et fullsatt Bærum Kulturhus og hadde en fantastisk opplevelse. Prime Time Orchestra er en av kommunens kulturelle stoltheter og fyrtårn. Prime Time Orchestra mistet sitt faste øvingslokale for noen år siden, men fikk lov til å flytte til Sandvika videregående skole. Jeg regner med at de og ABUK får fortsette med sine øvelser på Sandvika vgs samt ha tilgang til nærlager.

Men hvor lenge var Adam i paradis?

Gjennom kommunens kulturanleggsplan er det kun penger nok til å ruste opp en skole pr. år på akustikk. I fjor var det Grav skolekorps som fikk utbedret akustikken der de øver ukentlig. Rådmannen ønsker at vi skal være tålmodige, men å tilfredsstille HMS-krav og beskytte ørene til våre barn må prioriteres høyere.

I dag fikk jeg rapport fra forrige ukes møte i MIK (sektorutvalget for Miljø. Idrett og Kultur). Kommunens største parti presset gjennom at midler tas fra de frivillige på kulturanleggsplanen. Tidligere rektor på Sandvika vgs skrev på lørdag at byråkratene ha innskjerpet kravene til sikkerhet. Synd vi ikke kan lage regelverk hvor vi kan stole på hverandre.

Korpsene er bærebjelken i våre lokale kultursatsinger med dyktige foreldre – men de må få slippe til.

Et utvalg innlegg i korpsdebatten


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler