Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Dette brannforslaget vekker vantro

Arbeiderpartiets Ivar Granum er sterkt kritisk til at det sås tvil om den planlagte brannstasjonen på Tofte.

Foto: Karl Braanaas

Det var nesten med vantro jeg fikk informasjon av Rådmannen under Formannskapets møte tirsdag 3.desember om en mulig ny brannstasjonsstruktur i Asker sør.

Ut av ingen ting predikeres det, omtrent samtidig, men litt etter at RHA hadde skrevet om saken, at Rådmannen vurderer ny struktur for brannvesenet i Asker sør. Formannskapet får sak på bordet i møtet 14. januar, hvor det skal stemmes over om en mulighetsstudie skal iverksettes.

Selv hadde jeg gleden av å sitte i administrativt og politisk utvalg «AP/3 Eierskap og interkommunale selskaper» som behandlet brannstruktur i nye Asker. Agenda Kaupang oppsummerer; «Deltidsbrannvesenet på Tofte må opprettholdes for å dekke beredskapen i tettstedene Tofte, Klokkarstua, Holmsbu, Filtvet»

På det tidspunktet var det klart at dette ville koste Asker 8,5 mill. Men i settingen om beredskap og sikkerhet var AP/3 helt enige om et sentralt punkt, økonomi kan ikke være en del av vurderingen.

Jeg må tillate meg i denne saken å legge til at makan til uheldig tidspunkt å slippe en slik nyhet, utilsiktet eller ikke, har jeg så langt i denne prosessen ikke opplevd. Rådmannen varslet først i Handlingsprogrammet for 2020–23 omstilling for 80 mill., deretter ekstra 20 millioner og nå kommer nye innsparinger. På Facebook hagler det av ukvemsord og av stor frustrasjon.

Et slikt vedtak kan sette en stopper for et mulig fullskalaanlegg for biodrivstoff på Tofte. Noe jeg tenker at kan benyttes som et ankepunkt for etablering av nye arbeidsplasser sør i Asker.

Det tror jeg ikke har vært meningen med dette utspillet.

Samtidig starter nye byggeprosjekter på Hurum Brygge, i Hurumhavna og flere andre boligprosjekter i og rundt Tofte og Filtvet.

Samarbeidet med Røyken brannvesen har jeg oppfattet som meget godt. Ved å flytte Røyken til Klokkarstua vil etter det jeg forstår beredskapen svekkes med hensyn til utbygginger på Spikkestad, Røyken og Slemmestad. Og ikke minst Bråset.

Rapporten vi fikk under møtet inneholdt sak om utfordringen knyttet til rekruttering av deltidsmannskaper til Hurum brannvesen. Hvis dette er av så betydelig karakter, må tillitsvalgte uttale seg om dette problemet. Så langt har ikke jeg oppfattet dette. Slik de ansatte uttaler seg i pressen nå, kommer de fortsatt til å stå på at de to stasjonene skal bestå vil Arbeiderpartiet gi en slik beslutning avgjørende vekt.

Og til slutt, et nytt tilbakeslag for mange ansatte i våre lokale brannvesen, som gang etter gang har gitt sin tilslutning til endring av struktur, tålmodig ventet på at ny brannstasjon på Tofte skal bygges, operativt drevet fra en stasjon som på nåde fra Arbeidstilsynet fortsatt er i drift.

Og for meg som politiker, og som har trodd på at vi nå hadde en omforent plan og at en lang reise nå betydde god beredskap for hele Asker sør, får vi beskjed først fra pressen, så fra Rådmannen om å tenke oss om på nytt. Det er det ikke sikkert at Arbeiderpartiet gjør.

Det er det absolutt ikke sikkert Arbeiderpartiet gjør. Det holder nå.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.