Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Detalj fra et 50-årsminne

Inger Shetelig (nå 91), ble innvalgt for Høyre under kvinnekuppet i Asker i 1971.

Inger Shetelig (nå 91), ble innvalgt for Høyre under kvinnekuppet i Asker i 1971.

Budstikka: 27.09.1971

Min kvinnegenerasjon var lette å motivere til å brenne det ene og det andre; som protest mot å falle mellom mange stoler ved urettferdig samfunnsutvikling. 

Husmorforkleet var blitt flaut, men kommunestyrerepresentanter den gang for 50 år siden kunne kanskje fortsatt hatt bruk for forkleet sitt ved komfyren.

En detalj fra egen erfaring: Middagsforberedelsene hjemme foregikk i hastig tempo. Overgangen fra køkjører/jobb til innkjøpssjef/forbruker underveis hjem, måtte ta sin tid. Postkassen møtte deg full av gule, store konvolutter fra Asker kommune som skulle inn på kjøkkenbordet de også.

Middagsforberedelser foregikk i hastig tempo. Mange startet familiens hovedmåltid med støvler fortsatt på og kåpen halvveis av.

Jeg er kommet til at dette hastverksarbeidet uten husmorforkle er medvirkende til at kommunestyresalen hadde en dominant duft av middagsmat.

Luktesansen skal være den sansen som sterkest vedlikeholder minner og hukommelse.

Av minner fra 50 år tilbake i tid, er erindringen om mosaikken av middagsdufter som møtte meg i kommunestyresalen når jeg inntok min plass med dokumentbunken under armen, et minne som gir meg stor glede. Glede over i sin tid å ha hatt anledning til å ta sin tørn for fellesskapet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.