Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det vil bli villere og våtere

De siste årene har vi sett en økning i antall episoder med flom og oversvømmelse. Klimaendringer fører til kraftigere nedbør, og nedbygging av grøntområder fører til mer alvorlige konsekvenser enn før. Venstre vil derfor prioritere tiltak for overvannshåndtering, som å bevare naturområder, etablere grønne tak og åpne bekker som er lagt i rør.

Styrtregn kommer stadig hyppigere og kan gi alvorlige konsekvenser. I 2016 ble det på bare én dag meldt inn 2000 flomskader i Asker og Bærum. På en målestasjon i Asker ble det målt nesten 80 mm nedbør i løpet av tre timer, noe som førte til at tog måtte stanse, kjellere ble fylt med vann og biler sto med vann helt opp til taket.

I 2017 utarbeidet Bærum derfor en overvannsstrategi for å svare på disse utfordringene, og i kommunestyret vedtok vi nettopp en handlingsplan med en rekke tiltak for å håndtere overvann. Det er viktig at politikerne nå evner å følge opp og prioritere overvannstiltak fremover.

Klimaendringer gjør at vi må venne oss til mer og kraftigere regnvær. I tillegg fører nedbygging av grøntområder til at nedbør samles opp, og ikke lenger siver ned i gress og jord.

Å bevare skogholt, grøntarealer og vassdrag i nabolagene til folk er derfor ikke bare viktig for å ta vare på naturmangfold og rekreasjonsområder, men det er også viktig i et overvannsperspektiv. Det er viktig at bekker som tidligere har blitt lagt i rør gjenåpnes. En gyllen anledning til å sikre bedre overvannshåndtering på Bekkestua var å gjenåpne bekken gjennom Nadderud idrettspark, noe Venstre dessverre ikke fikk gjennomslag for.

Venstre ser frem til å følge med på kommunens overvannsarbeid, og håper dette betyr at vi tenker oss om én gang til neste gang noen foreslår å bygge ned enda et grøntområde.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.