Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det store blå og politikere

HØYHUS: - Et Verdenshavenes hovedkontor behøver vel hverken være veldig høyt eller stort i areal, skriver innsenderen.

I fjor høst, uten å ha tenkt nøye gjennom det, skrev jeg et positivt innlegg om Røkkes blå tårn.

Siden har det kommet mange vektige motforestillinger, både av arkitektonisk, biologisk og visuell art.

Les også: Et forsvar for Blå-tårnet?

Les også: Torpederer Røkkes blå tårn: – Dette vil folk hate, bygg heller lavt i vannkanten

Les også: Den store fuglefellen

Som påpekt av en ornitolog, kan et slikt høyt hus i glass bli en katastrofe for fuglelivet. Dette området er ett av de viktigste hekke- og trekkområder for fuglelivet i Bærum, mellom Lilleøya og Storøya. Konflikten med sjøflyene er jo også en vanskelig problemstilling.

I et innlegg av Øystein Carlson Bleie 2. januar: «Velkommen til det store blå på Fornebu», får han satt ord på vanviddet med (det jeg går ut fra er) en herlig harselering over Røkkes planer.

I stedet for en endeløs diskusjon om høyhus og Røkkes tårn bør politikerne nå sette foten ned og bestemme en makshøyde på Fornebu, for eksempel maks 50 meter. Innenfor en slik ramme kan man bygge høyhus i tre, som i Brumunddal, og samtidig unngå uheldige konsekvenser for fuglelivet og frustrerte naboer og beboere på Fornebu.

Et Verdenshavenes hovedkontor behøver vel hverken være veldig høyt eller stort i areal, selv om det utformes som et markert bygning med et «fyrtårn», slik man ofte bygget viktige bygg med tårn i gamle dager.

Hoteller og forretningslokaler er det vel nok av på Fornebu.

Det synes for øvrig å være et generelt problem med politikere at de stadig vingler og aldri klarer å sette klare rammer for utbyggingsprosjekter, særlig når det oppstår konflikter med beboerinteresser, som for eksempel på Fossum og Tanum, av frykt for å støte fra seg velgere.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Nylige eksempler er forslaget om tennishall på Barketomta og sykkelvei over Sauejordet, hvor sistnevnte er den eneste gjennomførbare løsningen hvis man innen rimelig tid og kostnader skal kunne realisere en gjennomgående sykkelvei langs Griniveien.

Les innleggene i Fornebu-debatten

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler