Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det satses på idrett i Bærum

– Realisering av Nadderud stadion drar ut i tid, men i det kommende året vil det bli åpnet en rekke nye idrettsanlegg i Bærum, skriver Bærum idrettsråds leder Øivind Gladsø.

– Realisering av Nadderud stadion drar ut i tid, men i det kommende året vil det bli åpnet en rekke nye idrettsanlegg i Bærum, skriver Bærum idrettsråds leder Øivind Gladsø.

Foto: TRINE JØDAL

I Budstikkas spalter har det den senere tid vært mye om idrett og problemer.

Det er skrevet om realisering av Nadderud stadion som drar ut i tid, manglende betongplate på banen til Stabæk bandy og fall i antall deltagere i idrettslagene

Men kanskje er det grunn til optimisme? I det kommende året vil det bli åpnet en rekke nye idrettsanlegg i Bærum.

De største satsingene realiseres på Rud. Høsten 2021 åpner svømmehallen. Kapasiteten for svømming i Bærum mer enn dobles. Bærumssvømmerne og ildsjelene bak Bærum idrettspark får drømmen om 50-metersbasseng realisert etter mer enn 20 års jobbing. 

Våren 2022 åpner det nye friidrettsstadionet på Rud. Tyrving får et flott stadion, som innebærer at klubben får innendørs og utendørs anlegg på samme sted.

På Emma Hjorth oppgraderes barneskolen. I den sammenheng blir det bygget en flerbrukshall i basketballstørrelse – litt etter opprinnelige planer, men nå med ferdigstillelse i 2023. Fotballbanen blir oppgradert med kunstgress høsten 2021.

Den nye svømmehallen på Rud er allerede tatt i bruk av eliteutøvere og åpnes for publikum til høsten.

Den nye svømmehallen på Rud er allerede tatt i bruk av eliteutøvere og åpnes for publikum til høsten.

Foto: EVA GROVEN

Det bygges videre på Fornebulandet. Ved skolestart høsten 2022 vil en flerbrukshall tilrettelagt for turn og en ni-er fotballbane med kunstgress være klare ved Oksenøya skole. Bærum har mange turnere og turnklubber. Det arbeides allerede med neste turnhall. Planleggingen av idrettsanlegg på Fornebu er god, men vi får nå indikasjoner på at det er litt knapt for fotball.

Men anleggene brukes også av mange som ikke er medlem av idrettslag.

Gjør vi et langt hopp til Bærums nordøstre hjørne, finner vi at Fossum IF – uteidrettslaget – stadig forbedrer lysløypa. I 2022 vil Fossum også anlegge en ni-er kunstgressbane på Barketomta.

Eikeli videregående skal utvides. Høsten 2021 vil den nye flerbrukshallen i håndballstørrelse stå ferdig. Øvrevoll Hosle er idrettslaget med flest fotballag i Norge; cirka 150 lag. Banesituasjonen er krevende. Men i det kommende året vil klubben bygge kunstgress på ni-er-banen ved Eikeli og på grusbanen ved Hosle. Etter vel ti års arbeid av ildsjeler vil det også bli kunstis på Hosle for bandyen i ØHIL. Bandyen i Bærum får med dette sin femte kunstisbane.

Bandyen i Bærum får på Hosle sin femte kunstisbane. Her Eivind Thorne (til venstre) og Sverre Nordby i Øvrevoll Hosle IL.

Bandyen i Bærum får på Hosle sin femte kunstisbane. Her Eivind Thorne (til venstre) og Sverre Nordby i Øvrevoll Hosle IL.

Foto: KNUT BJERKE

2021 og 2022 vil innebære et betydelig løft for banesituasjonen for bandyen i Bærum. Stabæk IF får også oppgradert sin bandybane.

I tillegg til disse store satsingene vil mange idrettslag gjennomføre vedlikehold og mindre oppgraderinger på anlegg i det kommende året – hvor særlig alpin-, kunstsnø- og kunstisanlegg er krevende.

De fleste idrettsanleggene er initiert av et idrettslag. Men anleggene blir til i dialog mellom idretten, administrasjonen og politikerne. 

Videre blir anleggene finansiert gjennom idrettslagene, fylkeskommunen, staten og kommunen – hvor kommunen yter det største bidraget. Samarbeid mellom skole og idrett om anlegg er viktig. Både skolene og idretten får bedre og mer anlegg. Og anleggene er i bruk 14 timer i døgnet.

Idretten i Bærum består av om lag 55.000 aktive i 60 idretter og 109 idrettslag. Investeringene gir følgelig glede for mange innen organisert aktivitet. 

Men anleggene – blant annet svømmehaller, lysløyper, fotballbaner og alpinbakker – brukes også av mange som ikke er medlem av idrettslag. Investeringene i idrettsanleggene er også investeringer i folkehelse og gode nettverk i lokalsamfunnet – kort sagt; investeringer i et godt lokalsamfunn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.