Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det nye skianlegget på Solli

Askers ordfører Lene Conradi (bak) under åpningen av anlegget på Solli fredag 12. februar. – Det er de upåvirkelige idrettslederne som har hovedansvaret for at Asker i 2021 ikke har et tidsmessig langrenns- og skiskytingsanlegg, skriver innsenderen.

Askers ordfører Lene Conradi (bak) under åpningen av anlegget på Solli fredag 12. februar. – Det er de upåvirkelige idrettslederne som har hovedansvaret for at Asker i 2021 ikke har et tidsmessig langrenns- og skiskytingsanlegg, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Askers idrettsledere har ansvaret for at Asker ikke har et langrenns- og skiskytteranlegg.

Odd Erik Nordengen fra Solli skianlegg – en sammenslutning av klubber som i 1978 ble dannet for å forberede et skianlegg på Solli – anklager i Budstikka 13. januar administrasjonen i Asker kommune for å ha endret trenings- og konkurranseanlegget for langrenn, hundekjøring og skiskyting til et skiskytteranlegg til 20 millioner kroner …«som vi ikke kan bruke».

«Her ser vi et tydelig eksempel på at kommunen vår er rådmannsstyrt. Det hjelper ikke hva politikerne ønsker og vil, hvis administrasjonen vil noe annet.» skriver Nordengen.

Oslo og Omland Friluftsråd, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, Den Norske Turistforening Oslo og Omegn, Asker Historielag og rådet for funksjonshemmede, gikk i 2012 imot å anlegge et trenings- og konkurranseanlegg for langrenn og skiskyting på Solli.

Begrunnelsen var at tomta ikke var egnet. Organisasjonene anbefalte kommunen å finne en annen, mer sentral tomt, med tilgang til vann for snøproduksjon.

Kommunen tok ikke hensyn til organisasjonenes uttalelser, men utarbeidet en områdeplan. Da beboere i Solliveien protesterte, bestemte kommunen å legge bort områdeplanen og bygge et treningsanlegg for skiskyting på tomta.

Asker kommune har som markalovforvalter ansvar for at alt som foregår i Askers del av marka er i henhold til loven. Kommunen skulle ha utarbeidet en reguleringsplan for skiskytterbanen. Planforslaget skulle etter høring og behandling i kommunestyret vært sendt via Statsforvalteren i Oslo og Viken til Miljødepartementet til stadfestelse. Dersom departementet hadde stadfestet reguleringsplanen, kunne byggesaksavdelingen behandlet en søknad om byggetillatelse fra kommunens idrettsavdeling, som tiltakshaver.

Asker kommune som markalovforvalter ga byggetillatelse for anlegget til Asker kommune som tiltakshaver uten lovfestet reguleringsbehandling. 

13. februar sto det i Budstikka om at ordfører Lene Conradi hadde vært på Solli og løsnet det første skuddet. Under åpningen uttalte hun: 

«Vi vet alle at det er mangler ved anlegget og utfordringer knyttet til adkomst og parkering. Vi håper at vi en gang i fremtiden kan få på plass et fullverdig anlegg». 

Dette vet ordføreren aldri vil bli noe annet enn et håp.

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus har anmeldt Asker kommune til Statsforvalteren i Oslo og Viken for brudd på markaloven, ved å unnlate å reguleringsbehandle skytebanen på Solli i henhold til plan- og bygningslovens bestemmelser.

Odd Erik Nordengens påstand om at rådmennene/administrasjonen ikke har lyttet til politikernes ønsker, er feil. Sannheten er at det er de upåvirkelige idrettslederne som i alle år har presset politikerne til å holde fast på Solli, som har hovedansvaret for at Asker i 2021 ikke har et tidsmessig langrenns- og skiskytingsanlegg.

Hadde alle involverte lyttet til markaorganisasjonene og funnet en annen, egnet tomt, så hadde Asker i dag hatt et fullverdig trenings- og konkurranseanlegg for langrenn, skiskyting og hundekjøring til sine 94.000 innbyggere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.