Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det må finnes andre og bedre løsninger for Artista

– Det må finnes andre og bedre løsninger enn det ungdomsrådet foreslår, skriver innsenderen om fremtidig bruk av Artista gallericafé på Kadettangen.

– Det må finnes andre og bedre løsninger enn det ungdomsrådet foreslår, skriver innsenderen om fremtidig bruk av Artista gallericafé på Kadettangen.

Foto: Joakim S. Enger

I Budstikka 20. desember går ungdomsrådet i Bærum ut med et forsvar for endring av bruksmønsteret til den antikvariske Artista Gallericafé på Kadettangen.

Budstikka har gitt mye spalteplass til seniorer som er fortvilet over å miste dette kjære treffstedet sitt. Ungdomsrådet ønsker at Høl i CVen skal overta kafeen på dagtid og at den skal bli ungdomsklubb på kveldene.

Dette vil skaffe jobb til ungdom som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet, og samtidig skaffe de unge et sted å være på kveldene.

Det er ikke vanskelig å forstå ønskene om jobb og ungdomshus, men å okkupere ærverdige og populære Artista til dette formålet er lite gjennomtenkt.

Tenk deg at det gamle antikke interiøret, som er selve sjela i huset, byttes ut med plastbord og stoler. Det vil bli en kulturkollisjon mellom gammelt og nytt.

Det er en glede å se all ungdommen som bruker Kadettangen og Kalvøya på fritiden sin, men de bor ikke i Sandvika. Her dominerer seniorene.

Med de boligprisene vi har i dag, vil nok dette dessverre bli slik en tid fremover. Et manglende seniorsenter i Sandvika burde være kommunens vonde samvittighet og ha førsteprioritet. Det er ikke rart at folk er i opprør over bruksplanene for Artista.

I lederartikkelen i Budstikka 29. november blir det gitt klart uttrykk for at delt bruk av Artista ikke vil være en god løsning.

– Er dere i ungdomsrådet sikre på at ungdommen generelt sett er enige i okkupasjonen av Artista? spør Karen Hellberg.

– Er dere i ungdomsrådet sikre på at ungdommen generelt sett er enige i okkupasjonen av Artista? spør Karen Hellberg.

Foto: TRINE JØDAL

Jeg vil også vise til Terje Bjerkelis innlegg i Budstikka 17. desember, der han foreslår å ta opp et samarbeid om ungdomslokale i samarbeid med Bærum Sportsklubb, som eier nabotomta til Artista.

Vi har så mye fin ungdom i Bærum, som har evnen til å tenke selv. Er dere i ungdomsrådet sikre på at ungdommen generelt sett er enige i okkupasjonen av Artista?

Selv om du av en eller annen grunn har fått hull i cv-en din, kan du ha et godt hjerte og omtanke for andre. Jeg er sikker på at mange unge ikke vil være med på å ta fra besteforeldregenerasjonen det som har vært et kjært treffsted gjennom mange år.

Det må finnes andre og bedre løsninger enn det ungdomsrådet foreslår. Lykke til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.