Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det holder hardt i kohorten

– Med ett eneste vedtak har Bærum kommune oppnådd å ødelegge for tusenvis av barn og unge som allerede har mistet konkurransetilbudet i sine idretter., skriver innsenderen, som er trener for EB85 i basket. Bildet er tatt lenge før korona var et faktum.

– Med ett eneste vedtak har Bærum kommune oppnådd å ødelegge for tusenvis av barn og unge som allerede har mistet konkurransetilbudet i sine idretter., skriver innsenderen, som er trener for EB85 i basket. Bildet er tatt lenge før korona var et faktum.

Foto: MARIANNE STENERUD

Det holder hardt for oss i kohorten nå.

Det finnes mange kohorter i Bærum; vi er nemlig mange idretter som forsøker å holde liv i aktiviteten så godt vi kan. 

Konkurranseaktivitet er forbudt, nå ryker treninger også etter at Bærum vedtok å forby idrettsaktivitet også i aldersgruppen 13–19 år.

Nordmenn er lojale. Nordmenn er vant til å ta i et tak, og nordmenn er relativt autoritetstro. Vi har lært oss å leve med kvintetten Nakstad, Høie, Guldvog, Vold og Stoltenberg. 

Vi liker ikke alt de sier, men vi følger rådene, reglene og forbudene.

Når vi nå er i ferd med å gå grundig koronalei, er det enda viktigere enn tidligere at forordninger, påbud og anbefalinger blir forstått – og fulgt. Alt annet vil underminere tilliten myndighetene er avhengige av når vi alle er mentalt litt på felgen.

Resultatet fra fredagens formannskapsmøte er uforståelig, uklokt, umusikalsk og ganske mye annet på u. Verktøykassen er tilsynelatende er bunnskrapt, som en siste utvei velger Bærums-politikerne idrettsungdom i alderen 13–19 år.

I Budstikka påstår kommunedirektøren at smittesporingen i Bærum viser at trening innendørs bidrar til økt smitte blant ungdom. Ja vel – kan det dokumenteres? 

Jeg tipper det finnes like dårlig belegg for det som da treningssentrene måtte stenge. De kan neppe vise til mange tilfeller som har utspring i idrettsaktiviteten de nå forbyr, men det ser kanskje bedre ut om de viser liksom-handlekraft. 

Og for at ikke hylekoret skal bli altfor plagsomt, stenger de «til midten av desember med virkning fra 7. desember».

Én uke!?! Det er jo blanding av en vits og en provokasjon. Hva er ideen annet enn å ødelegge for tusenvis av barn og unge som har opptrådt særdeles lojalt og ansvarlig? 

Det er jo blanding av en vits og en provokasjon.

Med ett eneste vedtak har Bærum kommune oppnådd å ødelegge for tusenvis av barn og unge som allerede har mistet konkurransetilbudet i sine idretter. 

Og politikerne har sørget for at tiden fremover blir totalt uforutsigbar. Hva skjer i midten av desember? Fortsatt nedstenging? Åpner det igjen? Én uke denne gangen? Til over nyttår?

Jeg leser i Budstikka at det de fire første dagene i uke 48 ble meldt om 24 koronasmittede i kommunen, det laveste tallet siden uke 43.

Og hva gjør Bærum kommune? Man forbyr innendørsidrett for barn og unge i alderen 13–19 år.

Kommuneoverlegen i Bærum sier at den største bekymringen fremover er om det kommer mer smitte inn på sykehjemmene.

Hva gjør vi da? Bærum kommune forbyr innendørsidrett for barn og unge i alderen 13–19 år. Det synes å være en slags vidunderkur mot korona.

Kriseledelsen i Asker råder på sin side politikerne til ikke å forby innendørs idrett for barn i alderen 13 til 19 år.

– Det har ikke vært noe smitteutbrudd blant barn i idrettsmiljøet i Asker, sier kommuneoverlegen der.

– Man må stole på at kommunen gjør tiltakene og vedtakene som er riktig totalt sett, sier Tom Eirik Skarpsno i Haslum Håndballklubb. Nei, man må ikke det. Det er lov å være kritisk selv om man er lojal.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.