Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det finnes ingen «fasit» på hvordan vi som liker å henge i skogen og på fjellet ser ut

Line Victoria Sverdrup (26) deler sin interesse for friluftsliv med godt over 30.000 følgere på Instagram

Line Victoria Sverdrup (26) deler sin interesse for friluftsliv med godt over 30.000 følgere på Instagram

Foto: Privat

«Driver DU med friluftsliv?» er noe jeg ofte hører. Det er tydeligvis rart for mange at en blond jente fra B (L) ærum, som etter «standarden» ofte bryr seg om festing og pappagutter, faktisk kan drive med friluftsliv og ha andre verdier. Det er nemlig ikke bare menn med skjegg og rotete hår som mestrer å være på tur! 

Jeg føler ofte at jeg må bevise, spesielt for den eldre garde, at jeg også kan fyre bål, jakte og fiske. Det er så trist at det for noen virker som at det er en «standard» for hvordan turmennesker ser ut.

Jeg mener det er utrolig viktig å vise den nye generasjonen at hvem som helst kan få til hva de vil, også innen friluftsliv. Vi er opptatt av at nye generasjoner skal oppleve den naturen vi og våre forfedre har fått oppleve. Det er viktig for oppvekstens og mestringens skyld, men også for at de skal se verdien av naturen og ta vare på den i fremtiden.

Jeg ser på det som et ansvar å rekruttere nye, unge mennesker til å ville være med på tur. Da kan det ikke finnes en «fasit» på hvordan vi som liker å henge i skogen og på fjellet ser ut. Det kan heller ikke finnes en fasit på hva som kan regnes som friluftsliv. Jeg vil ha med både de som vil ha på seg maskara og rosa kjoler, og jeg vil ha med de som har 2 ukers gamle fiskerester i skjegget og alle imellom. Jeg vil ha med de som vil gå søndagsturen og de som vil krysse Grønland.

Line Victoria Sverdrup (26) fra Bærum vil inspirere unge og voksne til å bruke naturen, uavhengig av form og fasong.

Line Victoria Sverdrup (26) fra Bærum vil inspirere unge og voksne til å bruke naturen, uavhengig av form og fasong.

Foto: Privat

Jeg verdsetter naturen og friluftslivet på lik linje som våre gamle travere. Jeg ser kanskje ikke ut som dem, jeg er kanskje ikke like ekstrem som dem, men vi deler den samme lidenskapen for friluftsliv.

Likevel har jeg flere ganger blitt snakket ned og gjort narr av, av de «store». Det skaper distanse og en følelse av utenforskap. At mitt friluftsliv ikke gjelder, ikke er tøft nok. Hvordan skal vi da få med unge mennesker som kanskje ikke har vokst opp med fjellski på bena og en pappa som har tilbragt mesteparten av livet på tur? 

Vi må senke terskelen. Vi må heie frem at uansett hvilket utgangspunkt du har eller hvordan du ser ut, om du er fra Bærum og bruker sminke, eller du er fra Finnmark og vokst opp på vidda, så er vi likeverdige turmennesker og vi kan få til AKKURAT det samme.

Dette innlegget ble først publisert på Line Victoria Sverdrups Instagram-konto (@linevsverdrup)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.