Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det er plass til hundekjørerne i Vestmarka!

JA TIL HUNDEKJØRING: Artikkelforfatteren er uenig med Bærum Natur- og Friluftsråd, og mener hundekjørerne også har en naturlig plass i Vestmarka.

Bærum Natur- og Friluftsråd skuffer! Hvis sak taler BNF for ved å fortrenge hundekjørere fra Vestmarka?

Friluftsrådene har som formål å arbeide for at alle skal få mulighet til friluftsliv som helsefremmende, trivselsfremmende og miljøvennlig aktivitet. BNFs formål innskrenker visst til ”flest mulig” iht. hjemmesiden.

Hundekjørerne er ingen ny aktivitet i marka.

Bakgrunn:

De drev nyttig ambulansetjeneste med stasjoner i hele Oslomarka. Mang en skiløper kan takke hundekjørerne for å ha blitt fraktet ut etter benbrudd og andre uhell på sine turer.

Hundekjøring har fått et oppsving som populær friluftsaktivitet som helt sikkert skyldes suksess i nasjonale og internasjonale konkurranser med bred mediedekning.

Det blir helt feil å fremstille det som denne aktiviteten ikke hører hjemme i befolkede områder, men hundekjørerne er så langt tilbake jeg husker vært ”uglesett” i skiløypene. Med ønske om å drive sin idrett og hobby uten sjenanse for andre har hundekjørerne i årevis holdt seg til mindre beferdede løyper, gjerne på kveldstid og brøytet egne traseer i mer snøfattige vintre.

Fikk du med deg innlegget Hallo? Er det ikke plass til hundekjørerløype i marka?

Når snørike vintre igjen gjør det mulig å preparere alle skitraseer, og hodelykter gir skiløperne 24 timers tilgang til marka, burde BNF, heller enn å fortrenge hundekjørerne, se det som et godt tiltak at denne brukergruppen får egne traseer.

På den måten ville BNF leve opp til sin målsetting om å arbeide for å gi ”flest mulig anledning til å utøve enkelt friluftsliv”.

Hundekjøring er aktivt, helsefremmende, trivselsskapende og miljøvennlig friluftsliv som det er plass til i våre marker og som på lik linje med andre har sine rettigheter i behold etter friluftsloven. Egentlig burde flere brukergrupper gis tilgang til marka om vinteren.

Fotgjengere får ”pes” når de tråkker i skiløypene, men alternativene er få når alle ferdselsveier omdannes til skiløyper om vinteren. Hva med å arbeide for brøyting av skogsbilveier og andre sommerløyper slik at også Ikke-skiløpere får tilgang til marka om vinteren?

Jeg er selv veldig glad i å gå på ski, men ønsker ikke fortrenge andre.

Les mer på budstikka.no/debatt

Jeg utfordrer BNF til, når de mener det er trangt blant brukerne i våre marker, å følge sitt formål om å skape rom for at ”alle” og ”flest mulig” får utøvet sine friluftsaktiviteter.

Videre utfordrer jeg BNF spesielt til å redegjøre for hvilket belegg de har for å uttrykke at Vestmarka er for trang, og til å redegjøre for hvilke brukergrupper de taler for i så måte. Hvem mener de det er plass til?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler