Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det er nå dugnaden begynner

– Jeg vil oppfordre alle i lokalsamfunnene til å bli med i det lokale idrettslaget, skriver innsenderen.

– Jeg vil oppfordre alle i lokalsamfunnene til å bli med i det lokale idrettslaget, skriver innsenderen.

Foto: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Koronaen har i over ett år preget vårt liv. Vi ser alle frem til å få tilbake det livet vi hadde før 12. mars i fjor. 

Sannheten er at dit kommer ikke hele Norge. Foruten den helsemessige siden, vil mange i vårt samfunn få dype spor som vil prege dem i mange år, i verste fall hele livet. 

Vi får et klasseskille større enn noen gang. Hvis samfunnet i det store bildet er tilbake til det normale innen et år, vil mange fortsatt etter at «spotlighten» har blitt slått av møte krevende motbakker.

Det er da vi trenger dugnadsånden. 

Dugnad er å gjøre en innsats som kommer andre til gode. Fra mitt ståsted som idrettsleder vil jeg oppfordre alle i lokalsamfunnene til å bli med i det lokale idrettslaget. Frivillige organisasjoner vil ha stor betydning for å få samfunnet raskt på fote.

Idretten er en slik samfunnsbygger, og myndighetene må bidra best mulig til at organisasjoner holder hodet over vannet økonomisk. 

Bli medlem av ditt lokale idrettslag, selv om dine barn har kommet i en ny fase og er i aktivitet i andre sammenhenger. Betal din medlemskontingent som bidrag til et aktivt lokalsamfunn, og si ja til å jobbe noen timer dugnad. En kvelds innsats i året er et viktig bidrag og et klart signal til lokalsamfunnet om at vi løfter sammen. 

Vis solidaritet selv om du har penger til «å betale deg ut av dugnaden». Idretten ser alle sider av samfunnet. Noen har stor betalingsvilje, men andre har liten betalingsevne. Vi står foran større utfordringer enn noen gang i vår levetid.

Alle barn og unge må få like muligheter. Idretten har mange lavterskeltilbud som er bra for alle barn og unges fysiske og psykiske helse. Når vi omtaler pandemien i samme åndedrag som spanskesyken og verste utfordring i fredstid, så bør det være nok til å forstå at nå må vi løfte sammen.

Du må ikke omtale idrettens og frivilligheten i tredje person. Vis at du vil være med på denne viktige fellesdugnaden. Dugnad og frivilligheten er deg og meg. Idrettslaget eies av medlemmene, og ingen skal betegne seg som kunder av idrettslaget. Om du ikke vil bli med i idrettslaget – finn en annen lokal organisasjon hvor du kan bidra i dugnadsløftet.

Boligprisenes ville stigning gir inntrykk at pengene flyter, hyttesalget og rekordsalget av luksusbiler det samme og forbruket øker. Livsverdi kan ikke måles i kroner. Deltagelse i et idrettslag enten som aktiv, støttemedlem eller frivillig bidrar til bedre fysisk og psykisk helse.

Flertallet kommer forhåpentligvis gjennom pandemien uten varige men. Det er imidlertid nå vi må stå sammen som nasjon og lokalsamfunn. Det er nå dugnaden begynner. 

Vi har et felles ansvar for å bidra litt i dugnaden for å få tilbake det Norge vi kjenner og vil ha. Blir du med?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.