Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det er ingen skam å snu!

Det er pedagogiske, helsemessige og sosiale grunner til at iPadene må ut av skolen.

Studier viser at bruk hos skolebarn gir negative effekter på viktige områder som læring, konsentrasjon, nattesøvn og helse, samt sosial og kognitiv utvikling.

Kanskje Bærum kan lære av hva andre har gjort? La meg oppsummere litt fra andre steder i verden:

Ved en skole i Sydney, Australia, forkaster de digitale lærebøker etter fem år med iPader. Både lærere og elever vil gå tilbake til blyant og papir, fordi det forbedrer forståelsen og reduserer distraksjon. Studiet de lente seg på rapporterte at iPadene hindret læring og utskrift foretrekkes når det kreves mer engasjement eller dypere forståelse.

Les mer om nettbrettdiskusjonen

Frankrike og Kypros har innført forbud mot trådløse nettverk i skole og barnehage. Byer og regioner i blant annet Belgia, Spania og Østerrike har innført liknende lovgivning. En førskole i Sverige har nylig besluttet å bli strålingsfri, og håper at flere i landet følger etter. I Italia skal en offentlig kampanje med oppstart senest juli 2019, opplyse befolkningen om potensielle skader som mobiltelefon og trådløse telefoner kan forårsake. I Firenze har en dommer pålagt en skole å fjerne skolens trådløse nettverk for å beskytte en elev. I California ble nylig en mobilmast ved skolen fjernet, etter at 4 elever og 3 lærere fikk kreft.

Kanskje det er på tide at foreldre, politikere og andre som tar valg for våre barn lytter til kloke valg i andre land? Digitalisering er faktisk mulig selv med en kabel.

Les også:

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.