Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det er ikke mer igjen nå

– Alle har krav på et forsvarlig arbeidsmiljø, også de som jobber i barnehager, skoler og SFO, skriver innsenderen.

– Alle har krav på et forsvarlig arbeidsmiljø, også de som jobber i barnehager, skoler og SFO, skriver innsenderen.

Foto: JOHANNE THORSETH

Alle må ta i et tak, vi må stå i dette sammen, ermene må brettes opp, igjen.

Men det er ikke mer igjen å brette opp nå. Ermene er brettet opp langt utover det som er forventet og forsvarlig.

Barn og unge skal skjermes, det er vi alle enige om. Ansatte i barnehager, skoler og SFO har lojalt stått på for at barn og unge skal få en så tilnærmet vanlig dag som mulig. Dager med trygge, gode rammer.

Fagforbundets medlemmer i oppvekstsektoren har strukket seg langt utover komfortsonen i lang tid, de har fulgt alle anbefalinger og råd. 

Begrenset aktivitet og sosial kontakt på fritiden – nettopp for å kunne begrense muligheten for å bli smittet og dermed også kunne ta med seg smitten på jobb.

Alle har krav på et forsvarlig arbeidsmiljø, også de som jobber i barnehager, skoler og SFO. Stadig endringer i rutiner og arbeidstidsplaner gir uforutsigbarhet og lite stabilitet. Dette gjelder i like stor grad for både ansatte og barn.

I barnehager, skoler og SFO brukes det lite eller ingen smittevernutstyr. Noe som også er med på å forsterke risiko og frykt for smittespredning.

Fagforbundet Viken etterlyste før jul flere tiltak for å bedre bemanningssituasjonen. Det at regjeringen nå endrer karantenereglene, er nok et bevis på at bemanningen er altfor lav.

Fagforbundet Viken kan ikke akseptere at det innføres karanteneunntak i arbeidstiden for ansatte i barnehager, skoler og SFO.

Forsvarlig drift, et godt og trygt arbeidsmiljø for de ansatte må være første prioritet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.