Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Det er forståelig at Unio streiker

– Dette er en frustrasjon som har bygd seg opp over lang tid, skriver innsenderen om Unio-streiken.

– Dette er en frustrasjon som har bygd seg opp over lang tid, skriver innsenderen om Unio-streiken.

Foto: KARL BRAANAAS

Bjørn W. Huseby skriver i Budstikka 1. juni at han ikke forstår hvorfor Unio streiker. Det vil jeg gjerne forklare, men først må jeg få på plass noen fakta.

Huseby påstår at lærere har en måned ekstra ferie innenfor samme lønn som andre. Dette er en vanlig misforståelse. 

La meg forklare: Vi lærere har fem uker ferie. Dette er det samme som andre har. 

Grunnen til at det virker som vi har mer ferie, er at vi ellers i skoleåret jobber så mange timer at vi får avspasering til gode. En lærer i 100 prosent stilling jobber 43,5 timer i uken i snitt, mens det vanlige er 37,5 timer. 

Også i andre yrkesgrupper får man avspasere når man jobber overtid. Forskjellen er at vi lærere ikke kan velge når avspaseringen vår skal ligge.

Huseby sier at prinsippet er at de som betaler læreres lønn, ikke skal komme dårligere ut enn en lærer. Hvilket prinsipp er dette? 

Vi lærere betaler også skatt som alle andre i samfunnet. Jeg trodde at det var et prinsipp at man skal få betalt etter hvor lang utdannelse man har. 

Og så burde det kanskje ha vært et prinsipp at man skulle betale mer lønn til yrkesgrupper som har vist seg å være svært samfunnsnyttige. Kanskje spesielt hvis rekrutteringen til de yrkesgruppene er lav og det til sist vil gå ut over befolkningen. 

Dette siste er jo den viktigste grunnen til at Unio er i streik.

Huseby synes ikke timingen vår er god. Ved første øyekast virker dette logisk. 

Men det passet ikke å streike i fjor, for da sto vi midt oppe i en pandemi. Og i 2019 endte forhandlingene med at det skulle settes ned et utvalg som skulle se på lærernes lønnsutvikling.

Resultatet av undersøkelsene viste at lærerne ganske riktig hadde hatt 14,1 prosentpoeng dårligere lønnsutvikling enn andre kommuneansatte etter 2004. 

Huseby sier at lærere ikke står i fare for å gå ned i lønn, men faktum er at vi har gått ned i reallønn gjennom mange år. Dette er en frustrasjon som har bygd seg opp over lang tid, og det er derfor det er nok nå.

Huseby påpeker at vi som jobber i kommunen, er heldige som har fast jobb. Det er sant. Det er godt å ha en fast jobb å gå til. 

Men det er også godt for elevene at vi har fast jobb. Elevene trenger kontinuiteten og kunnskapen vår. Pasientene trenger sykepleiere med utdanning og erfaring. Samfunnet har ikke godt av at ufaglærte vikarer må brukes for at skolene og helsetilbudene skal klare å utføre oppdraget sitt. 

Dette er den aller viktigste grunnen til at vi streiker. Altfor få ønsker å bli sykepleiere og lærere. Vi har prøvd med utallige rekrutteringskampanjer, og lærerutdanningene har fått høyere inntakskrav i et forsøk på å øke lærernes status. 

Gjennom pandemien har vi fått applaus, og vi har fått vite at vi er blant de viktigste yrkesgruppene. Og likevel er søkingen til lærerutdanning i år rekordlav, og det er mange lærere som ønsker å bytte yrke. 

Vi tror at rettferdig lønn er det eneste virkemiddelet som faktisk virker for å skaffe og beholde dyktige lærere og sykepleiere, og vi sier at det nå virkelig er på tide å gå for dette virkemiddelet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.