Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Derfor er det streik i kirken

– Situasjonen er uholdbar, og derfor står vi sammen på tvers av profesjoner og organisasjoner i streiken for kirkens fremtid, skriver Anna Grønvik, generalsekretær Presteforeningen. Her under en aksjon i Asker sentrum lørdag.

– Situasjonen er uholdbar, og derfor står vi sammen på tvers av profesjoner og organisasjoner i streiken for kirkens fremtid, skriver Anna Grønvik, generalsekretær Presteforeningen. Her under en aksjon i Asker sentrum lørdag.

Foto: CHRISTIAN BREVIK

Vi streiker for våre fremtidige kolleger.

I dag mangler kirken én av ti prester. Om fire år vil vi mangle én av seks hvis trenden fortsetter. 

Det mangler prester, kateketer, diakoner og kirkemusikere over hele landet. Dette er viktige stillinger for å holde en landsdekkende folkekirke levende der folk bor.

Under streiken er det særlig ressurssterke menigheter i Asker og Bærum som får kjenne på hvordan det er å mangle ansatte. Dørene er lukket, arrangementer avlyst og det er vanskelig å få tak i noen å snakke med. Det beklager vi.

Sånn skal det jo ikke være. Og det er derfor det er streik. Vi er svært bekymret for kirkens fremtid. Vi vil at alle skal kunne komme til kirken der de bor for å bli døpt, konfirmert, gift og begravet. Men vi kan ikke gjøre det alene. Vi trenger flere kolleger!

Vi tror ikke det er lønn som trekker mennesker til arbeid i kirken. Likevel våger vi påstanden at svekkede lønnsvilkår neppe bidrar positivt til å få nok, kvalifiserte folk på jobb i kirken. 

Vi krever ikke mer lønn enn det prestene får i dag. Vi krever bare at nye prester skal få det samme som de som allerede er i jobb. Derfor er vi i streik for våre fremtidige kolleger.

Vi er svært bekymret for kirkens fremtid.

I dag starter en nyutdannet prest med 0 års ansiennitet på 502.000 kroner. Dette er allerede mindre enn hva en lektor med like lang utdanning har garanti for i skolen. 

Neste år vil den garanterte minimumslønnen for kapellaner i kirken synke til 462.000 kroner. Prester, som med sine seks år har en av Norges lengste utdanninger, vil dermed ligge lavere enn kolleger i andre fagstillinger i kirken som krever femårig mastergrad.

Fagforeningenes krav er at kirken må betale for den utdanningen den krever av sine ansatte. Vi frykter at et redusert lønnsnivå for prestene er første steg mot dårligere lønnsutvikling for alle utdanningsgruppene i kirken. 

Kirken sakker allerede akterut lønnsmessig målt mot stillinger i offentlig sektor, som har sammenlignbart utdanningsnivå og ansvar i arbeidet.

Ved heller å tåle at de ansatte går i streik enn å opprettholde et etablert lønnsnivå som er moderat med tanke på utdanningens lengde, viser arbeidsgiver sitt sanne ansikt.

Vi hadde forventet at det var viktig for kirken å beholde erfarne og kompetente arbeidstagere. Nå risikerer vi på sikt å miste mange av fagarbeiderne til andre stillinger utenfor kirken. 

Mange av kirkens ansatte har en grunnkompetanse som gjør dem attraktive i stillinger i offentlig sektor. Det være seg lærere, sykepleiere, sosionomer, musikkpedagoger og mye annet.

Det er allerede rekrutteringskrise. Når arbeidsgiver likevel nekter å ta sitt ansvaret for den delen av rekrutteringsarbeidet som handler om lønns- og arbeidsvilkår, blir vi veldig bekymret for kirkens fremtid. Hvem skal holde kirken åpen og levende der du bor?

For de ansatte er situasjonen uholdbar, og derfor står vi sammen på tvers av profesjoner og organisasjoner i streiken for kirkens fremtid.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.