Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Demp boligbygging på landbruksjord

– Jeg håper at alle våre politikere demper storslått boligbygging på steder der det kan dyrkes mat og der dyrehold er mulig, skriver innsenderen. Her fra et møte med Dagros i Vestmarka.

– Jeg håper at alle våre politikere demper storslått boligbygging på steder der det kan dyrkes mat og der dyrehold er mulig, skriver innsenderen. Her fra et møte med Dagros i Vestmarka.

Foto: BJØRN ARNE KLEPPE

Vi er blant landene som er minst selvforsynt med mat. 

Jeg håper at alle våre politikere, i alle kommuner, demper storslått boligbygging på steder der det kan dyrkes mat og der dyrehold er mulig. 

Det blir ikke matjord eller frukttrær der nye store boligprosjekter dekker store og små områder.

Under siste krig i Norge, som startet for 82 år siden, overlevde noen i min familie med å dyrke grønnsaker, holde noen høns og drive oppdrett av kaniner. 

Jeg husker også godt våre skolehager i Oslo i 50-årene, det var lærerikt og matnyttig.

Uansett utfall av dagens kriser trenger vi nå politikere som tenker litt lenger enn til neste budsjett. 

Det er trist å lese om alle politikere og samfunnstopper som mangler dømmekraft. Når de ser seg selv i speilet, ser de «guder og gudinner».

De fleste faller for eget grep og avsløres, heldigvis. Og heldigvis finnes det også politikere med god moral og solide kunnskaper. 

Den meget omtalte bærekraften er ikke god nok, nå må vi løfte i flokk! Det finnes en del kloke ordtak fra Kina, her er ett:

Når forandringens vind blåser, bygger noen vindskjerm, mens andre bygger vindmøller.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.