Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Demenslandsbyen klinger dårlig

Artikkelforfatteren vil at man skal slutte å si demenslandsbyen, og heller bruke navnet Carpe Diem bo- og behandlingssenter.

FOTO: KNUT BJERKE

Det er ingen skam å bli dement. Statistisk skal de fleste av oss ende der, med mindre kreft eller andre legemlige lidelser når oss først. 

Ifølge Budstikka mandag 18. november er en av Bærum kommunes neste storsatsinger i helsesektoren Carpe Diem demenslandsby

Vel og bra, men den praktiske og korte navnebetegnelsen – demenslandsbyen – har vært i bruk allerede et par år og bør skiftes ut snarest før den blir ytterligere innarbeidet. 

Hvem vil si at jeg bor i demenslandsbyen, eller at jeg skal flytte inn der? Ønsker den yngre generasjon å fortelle at «nå er mamma plassert i demenslandsbyen»? 

Senest i mandagens avis har Budstikka i en billedtekst brukt både Carpe Diem på Dønski og demenslandsbyen i Dønskiveien. Carpe Diem alderssenter eller Carpe Diem bo- og behandlingssenter bør være anvendelige navn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.