Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Deltidsukulturen i våre kommuner må stoppes

– Asker og Bærum SV krever handling, og at kommunene satser på å utlyse flere fulltidsstillinger, skriver Stine Høivik fra Bærum, som er nummer 5 på SVs stortingsliste i Akershus til høsten.

– Asker og Bærum SV krever handling, og at kommunene satser på å utlyse flere fulltidsstillinger, skriver Stine Høivik fra Bærum, som er nummer 5 på SVs stortingsliste i Akershus til høsten.

FOTO: PRIVAT

Kvinnene i kommunene våre fortjener noe annet enn ukulturen som råder på deres arbeidsplasser. 

Hvorfor er det slik at menn får tilbud om en heltidsstilling på sine arbeidssteder, mens vi kvinner må ta til takke med 17 eller 22 prosent?

For et år siden kom pandemien inn over landet, lite visste vi da at vi nå, ett år senere, skulle være så hardt rammet. 

Kvinnene i omsorgsyrkene og helsesektoren i kommunene våre har det siste året stått på dag og natt under vanskelige arbeidsforhold. Hvordan vi ordner turnuser og grunnbemanning har vist oss at er en veldig viktig del av pandemihåndteringen og har hatt mye å si på hvordan krisen har blitt håndtert. Dette har vi tatt opp tidligere, og vi vil heve våre røster til vi blir hørt.

Vi har sett i kommune og i fylke at medarbeidere drar smitte med seg fra avdeling til avdeling fordi de må få stillingsbrøken og økonomien til å gå opp. 

Ingen mannfolk godtar å jobbe slik. Da kan ikke kommunen tilby ansatte i helsetjenesten det heller. Vi har sett konsekvensene det siste året. Nå må den politiske viljen være til stede, og vi må fikse det.

Asker og Bærum SV krever handling, og at kommunene satser på å utlyse flere fulltidsstillinger.

Vi må få til et samarbeid mellom kommunen, ledelsen og de ansatte slik at vi kan få turnuser som går opp og de ansatte får jobbe på ett sted og med en lønn de kan leve av nå og i pensjonsalderen.

De som arbeider i kommunens helsesektor, risikerer å bli minstepensjonister til tross for pensjonsforliket nylig og opparbeidelse av pensjonsrettigheter fra 1. krone som er vedtatt innført fra 2023. 

Kvinnfolkene som arbeider i kommunene våre, kan ikke vente. Kommunene må tilby pensjon for hver krone allerede fra i dag.

Kvinner ønsker forutsigbare hverdager på lik linje med mannfolkene som jobber i vann og avløp. Fornøyde ansatte som blir værende i jobben år etter år, klarer vi ikke å beholde om de ansatte må løpe mellom flere tjenestesteder, har små stillingsbrøker, eller må stå med mobilen i hånden for å vite om de kan betale neste måneds regninger. 

Da søker de økonomisk trygghet andre steder, og vi mister verdifulle medarbeidere og kunnskap.

Det å sikre gode arbeidsplasser i helsesektorene gir en trippeleffekt til kommunen. Størstedelen av de ansatte er lavtlønnede kvinner. Gode trygge heltidsarbeidsplasser med pensjonsrettigheter og en forutsigbar anstendig lønn gir derfor bedre forutsetninger for gode familieliv og oppvekstvilkår for barna våre og lavere andel av barn i fattige familier.

Kommunene ønsker å få til dette. Jeg foreslår at vi i 2021 bruker kunnskapen vi har til å gjøre en forskjell.

Vi må gi tilliten tilbake til de ansatte i kommunene. Vi bruker 8. mars til å si at nok er nok. Vi krever anstendige arbeidsvilkår for kvinnfolk på lik linje med mannfolk.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.