Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Deltidsarbeid er en forskjellsmaskin

– Jeg ønsker at kommunene gjør mer for disse arbeidstagerne, skriver Stine Høivik om ansatte i deltidsstillinger. Høivik fra Bærum er 5.-kandidat for SV i Akershus ved høstens stortingsvalg.

– Jeg ønsker at kommunene gjør mer for disse arbeidstagerne, skriver Stine Høivik om ansatte i deltidsstillinger. Høivik fra Bærum er 5.-kandidat for SV i Akershus ved høstens stortingsvalg.

Foto: MALENE NILSSEN

Deltidsarbeid er den største forskjellsmaskinen i samfunnet. Uten en anstendig lønn har man ikke råd til det livet man ønsker seg. 

Retten til en hel stilling slik at man kan forsørge seg selv er grunnleggende for trygge liv. Det er dessverre slik at mange kvinner i våre kommuner fortsatt er avhengig av en forsørger for å overleve. Det skaper en vond maktbalanse man ikke klarer å komme seg ut av om det er nødvendig.

I Asker og Bærum viser statistikken hos Statistisk sentralbyrå oppdatert 11. mars 2021 at henholdsvis 10.743 og 12.696 personer jobber i deltidsstillinger. Jeg ønsker at kommunene gjør mer for disse arbeidstagerne. 

Deltidsstillingene er utbredt i omsorgssektorene som barnehage, skole og helsesektoren og i service- og handelsnæringen. Dette er kvinnedominerte yrker hvor lønnen i tillegg er lav. Det blir da svært vanskelig for ansatte i disse sektorene å klare seg selv og leve et selvstendig liv.

En deltidsjobb sikrer ikke arbeidstagere kontroll over egen økonomi. Ved en deltidsstilling vil man ikke ha en inntekt man kan leve av, eller ha nok inntekt til å få boliglån. Man blir avhengig av andre, enten familie, ektefelle eller Nav. Man får ikke startet livet sitt. 

Jeg mener at alle har rett til en stilling de kan klare seg på, da kan ikke arbeidsstrukturene forskjellsbehandle. Vi må jobbe sammen for å finne gode systemer for å få bukt med deltidsfella altfor mange, og særlig kvinner, hos oss har havnet i.

Kommunale sektorer må gå foran. Det er her politikere har mulighet til å gjøre en forskjell og få bukt med deltidsarbeid. 

Har man for eksempel ikke en hel stilling ved utlysning på et arbeidssted, kan kommunen tilby resten av stillingsbrøken i en kommunal vikarpool. Vikarer trengs i alle kommunale sektorer. Slik kan de ansatte sikres stabil lønn hver måned. 

Vikarformidling er noe kommunen selv kan gjøre, og ved faste vikarer sikrer kommunen også at de ansatte kjenner tjenestestedet. Man kan også bestemme seg for at turnusene og arbeidsdagen legges opp slik at det går opp med heltidsstillinger.

Det er ingen som utdanner seg til en deltidsjobb. Når kommunen går foran, kommer de private etter. Så må vi lage et arbeidsliv som gjør at folk orker å stå i fulltidsstillinger livet ut. Da er arbeidstidsreduksjon av normalarbeidsdagen en del av løsningen. Ikke en deltidsstilling hvor det er arbeidstagerens lønn og pensjon som tar støyten for for tunge arbeidsoppgaver.

Vi må se at utstrakt bruk av deltid er et samfunnsonde som vi må løse. Koronarapporten som nettopp er lagt frem, viste at stor vikarbruk og utstrakt bruk av deltidsstillinger i helsesektorene var et stort problem i smittevernarbeidet. 

Når samfunnssikkerheten til de grader blir rammet av deltidsbruk, må kommunene gjøre noe med det. Både for samfunnsberedskapen og for de ansattes skyld.

Vi må bruke årets 1. mai til å jobbe for rett til en heltidsstilling, og en lønn man kan leve av for alle i våre kommuner, også våre kvinner. God 1. mai.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.